Érez az ember, boldogságot HOSSZÚ TÁVON, miután rendszeresen szed szorongáscsökkentőket, és egyéb nyugtatókat?
Középkorú emberként úgy látom, hogy valami fertelmesen sokan gyógyszerezik magukat az én korosztályomból. Jó módúak, rossz sorsúak egyaránt. Én ezt nem nagyon értem, pláne úgy, hogy még csak boldognak sem tűnnek ezek az emberek a gyógyszertől. Biztos van 1-2 jó órájuk, miután beveszik a kis bogyójukat, de engem a hosszú távú következmények érdekelnek. Mennyire boldog az, aki mondjuk 5 éve nyugtatózza magát? Mennyire éli át az élet szükséges érzelmi szakaszait, ami evolúciósan indokolt? Mennyire képesek az extázis átélésére, az örömkönnyekre, vagy épp a fájdalmas, ám mégis szükséges szomorúságra?
Tehát, aki gyógyszereken él, kérem írja le a tapasztalatait. Mert nekem van egy elméletem a gyógyszerek hosszú távú hatásáról, ami miatt én soha nem állnék rájuk, de nem árulom el, csak szeretném tapasztalt emberek véleménye alapján jobban összeállítani a képet fejben.
Rossz gyerekkor, rengeteg stressz volt/van az életemben.Ha nem lennének ezek a bogyók egy diliházban lennék.Tűrhető életet élek,de való igaz, hogy nem élem úgy meg a dolgokat mint mások.Például nem tudok egy temetésen sírni… nemrég voltam egy szuper koncerten…50 000 ember…nem élveztem annyira mint amikor öt éve ugyanennek a zenekarnak a koncertjén voltunk( akkor éppen nem szedtem semmit)de most jobb volt egy xanaxal mint azon aggódni végig hogy rosszul leszek a tömegben…
Akik szedik a bogyókat, nem jókedvükből szedik és sokan nem is akarják szedni, de muszáj.
Abnormális világban élünk, van aki csak így tud megbirkózni vele.Sok érzékeny idegrendszerű ember van és remélhetőleg eljön az az idő, hogy nem stigmatizáljuk ezeket az embereket 😘
Örülök, hogy önerőből kilábaltál, de attól még ne bagatelizáld mások problémáit. Nem tudod, ki milyen helyzet miatt szorul gyógyszerekre. Vagy ha mégis, tippelni se tudod, mi zajlik le bennük lelkileg. Mindenki máshogy reagál minden problémára. Lehet, ami valakinek egy vállrázás, másnak életre szóló trauma vagy fordítva. Máshogy vagyunk összerakva, mindenkinek más a lelkülete.
Akinek még gyógyszert írnak fel, annak KELL. Ezt nem úgy osztják mint az aspirint, komoly szerek. Lábtörésnél se dönthetsz úgy, hogy te nem hordasz gipszet, mert nincs kedved.
Aztán nem mindent lehet elhatározással meg szivárványos unikornisokkal megoldani. Önfejleszthet egy skizofrén vagy bipoláris amennyit csak akar önerőből, megfelelő gyógyszerezés nélkül sose fog jól funkcionálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!