Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a probléma? Szorongás?

Mi lehet a probléma? Szorongás?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Lehet hosszú leszek.

Régóta fenálló probléma. 15 éve kb. Jártam gyerek psichológushoz. Kaptam egy ideig gyógyszert, aztán abba hagytam. Igazából éltem a fiatal életem (20 év körül) majd egyszer csak újra felütötte a fejét ez a valami. Kaptam háziorvos javaslatára scippa-t és medazepamot, de aztán le szerettem volna tenni,családalapítás végett. Sikerült is. De eközben néha néha egyre intenzíven érzem a tüneteket.

Az első magzat elvesztését követően felerősödött minden. Azóta időközönként szenvedek szédüléssel. Néha nehézlégzés érzés… mindenhol a testemben érzek valamit. A legrosszabbra gondolok azonnal.. ezer millió kivizsgáláson voltam már, és sosem találtak semmit. Gyógyszert már nem szednék.. elmentem az utóbbi időben psichológushoz, nem éreztem hasznosnak :( azóta kudarcok hegye hata. Maximalista vagyok nagyon, és állandóan pörög az agyam mindenen is! Szörnyű. Ritka ha ellazulok.

Most nagyon mélyen érzem magam, de családalapítás miatt nem szeretnék gyógyszert szedni. Viszont nagyon szenvedek. Amit érzek, hogy bolondnak érzem magam, mindig keresem a testi tüneteket. Félek a haláltól, a betegségektől. Mindenen stresszelek.

2 éve fennáll a szédülés. Van mikor 1 hónapig semmi, van hogy újra visszatér. Megkeseríti a napjaim…

Van esetleg valaki aki ezzel küzd, vagy tudna nekem segíteni bármilyen ötlettel, hogy ne agyaljak mindennap?

Nehéz, mert amikor jön a szédülés… azonnal kiidegel. Nem tudok nem foglalkozni vele.

Azt is érzem, senki nem érti amit én érzek belülről. Nem tudom kinek elmondani úgy teljesen mi fáj.

Éreztetek már ilyet? Elfáradtam… testileg és lelkileg is.

2023. júl. 31. 18:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Gyógyszer és pszichológus nélkül? Hallgass zenét, menj templomba, menj társaságba. A szektákat, okkult-ezoterikus praktikákat kerüld el messzire. Táplálékkiegészítőkből omega 3, B vitamin komplex, magnézium mehet, ha jónak érzed. Ha nincs hatása, azért felesleges. Extrém dózist ne szedj semmiből. Sportolj. Ha ez nem elég, akkor majd az orvos megmondja, hogy mit érdemes szedni.
2023. júl. 31. 19:44
 2/2 anonim ***** válasza:

1 Az a baj, hogy a kerdezonek mar volt farmakoterapiaja es pszichologiai is. Mar tenyleg csak az osztalyfelvetel hianyzik es teljes a kep.

Ez a zene meg templom oke sok embernek jo, de o mar ezen tul van, neki ez nem terapeutikus.

Neki egy rendes pszichologus kene, csaladot akar alapitani, stabil lenni, es kerdezo a gyogyszerszedes az nem kivansagmusor sajnos. Vagyis osztalyon nem. Jarobetegkent igen. Donthetsz ugy hogy no gyogyszer, vagy ugy is hogy yes gyogyszer, de pont azert irjak fel hogy jobban legyel. Ha meg az a cel hogy jobban legyel es muszaj a farmakoterapia, akkor ez sem kivansagmusor.

2023. júl. 31. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!