Téged mennyire zavarna ez pszichoterápiás alkalom alatt?
Én alapból nem mennék fel semmilyen idegen lakására.
Nehogy már egy pszichológus ne tudjon bérelni valahol egy pici irodát 30-40 ezerért, mikor 15-20 ezreket kérnek egy alkalomért.
Engem is rendkívüli módon zavarna.
Beszélj a terapeutával erről őszintén.
Akár párnázott ajtó akár bármi, de szükséges megoldani a megfelelő hangszigetelést.
Annyira, hogy távoztam volna.
Nézd, a legolcsóbb, tapasztalatlan kis psuichológus is elkér tízezret 50 percért, ezzel szemben a legdrágább nyelvtanár, akit eddig láttam(épp orosztanárt keresek), 12 ezret kétt másfél óráért, tehát a legolcsóbb pszichológus kér el majdnem kétszer annyit, mint a legdrágább nyelvtanár, ha viszont az átlagosat hasonlítjuk össze az átlagossal, 4-5x kér többet a pszichológus a tanárnál. Egy tanár, aki 2-3 ezret kér el 45 percért, le is ültethet a konyhájában vagy tarthat órát könyvtárban, kávézóban, de ha pszichológus 10-25 ezerért még egy biztonságos, hangszigetelt helyiséget sem tud biztosítani, az az arcátlanság csúcsa. Sokszor úgy érzem, túl elnézőek a magyarok a pszichológusokkal, ők pedig el is kényelmesednek. Nézz szét a fiatalabbak közt, rengetegen vannak, találsz olyat, aki korrektebb óradíjjal is betartja a játékszabályokat.
Én mikor online pszichológushoz jártam, megkértem itthon akikkel laktam, hogy addig kapcsoljanak valami zenét vagy tv-t.
Nem volt semmi olyan problémám, ami hű de titkos lett volna, de úgy éreztem, hogy ez magánügy és nem tartozik másra.
Én "lakásos", egyedül dolgozó pszichológus vagyok, pont azért mert amikor rendelőben dolgoztam, zavaró volt hogy más csönget, elmegy az ajtó előtt, ki/be hallatszik a beszéd, a kliensek összefutnak a mosdóban stb. Szerintem kiemelkedően fontos, hogy legyen egy nyugodt, bizalmas, bensőséges környezet, engem is zavar ha mászkálnak mellettünk.
Kedves első, 30-40 ezerért sajnos nem lehet pszichológiai rendelésre alkalmas rendelőt bérelni, Budapesten főleg nem. Bőven 100 fölött inkább.
Budapesten egy garzonlakás is, ami nem alja 150-től indul.
Szerintem, ha azt az összeget beleinvesztálja a pszichológus a saját lakásának egyik zugának kialakításába jobb döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!