Hogy "viselkedhet" az a személy aki öngyilkosságra készül??
2-es: ez tévedés, rengetegen beszélnek róla, és "mégis" öngyilkos lesz!
Sok embert meg lehetne menteni, ha az ilyen téves elképzeléseket nem terjetesztenék nem hozzáértö emberek!
Altalanossagban az alábbi jelekrol lehet felosmerni:
Szomorú, rosszkedvű az idő túlnyomó részében
Hirtelen, váratlan nyugodtság annak ellenére, hogy előtte való időszakban szinte mindig feszült, ideges volt
Visszahuzodo lesz
Változást veszel észre a vislekedeseben, megjelenésében, alvas ritmusában
Veszélyes, önkarosito viselkedés
A közelmúltban nagy trauma érte
Kilátástalannak látja a helyzetét
Előkészületeket tesz
Nincs rá általános szabály, ahogy az első válaszoló is írta. Az pedig tévhit, hogy aki beszél róla, az nem teszi meg.
Amik figyelemfelhívó jelek lehetnek, hogy pl. eltávolodik a barátoktól, ismerősöktől, befelé fordul, nem keresi mások társaságát. Sokat beszél a halálról, az elmúlásról és/vagy arra utaló jeleket tesz (pl. olyan dalszövegeket, idézeteket, verseket oszt meg), amik arról árulkodnak, hogy nem bírja tovább, nincs értelme élnie, nem lát kiutat, mindenkinek jobb lenne, ha nem lenne stb. Impulzívan, vakmerően viselkedik, "mintha nem lenne holnap". Közvetlenül a cselekmény előtt nyugodt, felszabadult hangulata lesz (ez arról árulkodik, hogy meghozta a döntését és ebbe belenyugodott). Ekkor már az is előfordulhat, hogy búcsúzkodik, elrendezi a dolgait, lezárja az ügyeit.
Szerintem sem fog beszélni erről, mert fél, hogy lebeszélik.....
Nagyon sajnálom, akik megteszik, biztos rengeteget szenvedtek már az életben.
Nincsenek mindenkire érvényes, tényszerű jelek.
Pl. Valaki eltávolodik minden ismerősétől és bezárkózik. Más ponthogy nyit, megbeszél korábbi sérelmeket, bocsánatot kér dolgokért, stb., azaz "lezárja" a kapcsolatait.
Én egyszer próbálkoztam már vele és senki se sejtette.
Mindig vidám, harsány csávó voltam, a társaság középpontja, igazi életvidám korhely. De az csak egy maszk. Robin Williams is ilyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!