Duciltia antidepresszáns csökkentése hogyan érdemes hogy kevésbé legyek rosszul?
Hétfőn voltam dokinál, megbeszéltük hogy elkezdem csökkenteni (pontosabban tovább csökkenteni) a Duciltia nevű antidepresszáns gyógyszert amit majdnem 2 éve szedek, mert jobban vagyok. A kísérő gyógyszert (Xanax) már régebben elhagytam, és a Duciltiát (60 mg) is csökkentettem már hónapokkal ezelőtt napi 2-ről nap 1 darabra. Eddig szuper.
Most úgy beszéltük meg, hogy napi 1 helyett két naponta szedek be 1-et. Viszont ez már nem megy olyan könnyen, mert minden másnap kivégeznek az elvonási tünetek: hasogat a fejem, szédülök, ilyen surrogó hangok vannak a fejemben, minden bajom van. Ma este be kellett vennem 1,5 nap után egy szemet, mert azt hittem meghalok olyan rosszul voltam. Még most is rosszul érzem magam, bár kicsit már jobb.
Néztem hogy ebből a gyógyszerből van 30 mg-os kivitel is. Nem lenne jobb úgy szedni hogy abból egyet mindennap? Sokkal kiegyensúlyozottabb lenne szerintem.
Nektek van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok? Aki lejött erről vagy hasonló gyógyszerről, nálatok hogy ment a leszoktatás? Normális egyáltalán az hogy ennyire rosszul vagyok minden másnap?
Akkor ne nézz rá... :D
Kérj 30-asat, nem is értem, hogy miért nem így akarja ő, szerintem adja magát, de ő a képzett. Én simán szét is szedném a kapszulát amúgy, és méricskélném mg-os mérleggel, ha szarul volnék, aztán menne a ~45mg, majd 30. De ezért a gondolatért biztos kikapnék az orvostól.
En a regi tipusu gyogyszerem ismerem, es nem kell leszoknom rola. Tobbszor megtettem, de orvosokkal egyetertettunk, hogy nekem ezzel kell elnem, jobban jarok.
10 eves koromtol hasmenos, ehezos szorongas, 17-tol benito panikbetegseg volt. 27 eves koromig diszfunkcionalis volt az eletem. Akkor a Xanax jott, ami nagyon jo volt kontrollalni a szorongast. De nem tartott egyben, es egyeb baj is volt gyerekkortol. (Duhrohamok es hangulatingadozas, impulziv szelf-szabotazs.) 31 evesen mentem bele az antidepresszansba. Seroxat-Paroxetin. Egy csoda tortent. Ez a csoda par emelettel lejjebb, de 50 eves koromra, 19 ev utan tart. ( 20 mg-nal oke, mikor onkent 10 mg-on vagyok, ott beuthet, hogy hulye leszek, borderline.)
Csak azt akarom mondani, leszokhatsz, de az is lehet, hogy akar masik antidepresszanson, ami nalam pl semmi fizikai mellekhatast nem okoz, egy kozepes dozison kellene maradnod egesz eletedben. Nem azert, mert nem tudsz leszokni, hanem mert neked nem epizod volt, hanem erre vagy hajlamos.
( Egyebkent azert irok zavarosan, mert pont covid miatt kulfoldon ragadtam, es egy hete nincs antidepim.)
Szoval nem a legrosszabb szcenario, ha vegul valamilyen gyogyszeren maradsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!