Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A múltban megtörtént/megélt...

A múltban megtörtént/megélt események úgy érződnek, mintha megsem történtek volna. Mintha álom lett volna. Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés

Főleg azt gondolom hogy az utóbbi néhány évben van ez így nálam, vagy azóta vettem csak figyelembe. Pl.: 3 napja jöttem haza egy 1 hetes családi vakációról Párizsból, amit nagyon vártam és nagyon tartalmas is volt, rengeteg új élménnyel gazdagodtam és jól is éreztem magam. De most hogy itthon vagyok újra a “kiindulóponton” , kicsit olyan érzés, mintha meg sem történt volna. Kicsit mintha soha el sem mentem volna. Persze emlékszem rá, hogy mit csináltunk, hova mentünk, de maga az emlék már most olyan réges réginek hat, szinte nem is valóságos.

De amikor pedig Párizsban voltam, akkor meg olyan érzés volt, mintha soha el sem jöttem volna onnan (tavaly ugyanúgy júliusban voltunk Párizsban, 1 nap eltéréssel) Mintha az 1 év a két utazás közt nem létezett volna.

De ugyan így éreztem a szakításom után is, 4 évig voltam együtt a párommal és miután szakítottunk, olyan volt mintha soha nem is lettünk volna együtt. Nem is tudnám előhozni, hogy mivel telt el 4 év.

Próbálkozom már egy ideje rákeresni quoran és egyéb oldalakon, hátha más is megfogalmazta már ezt, de nem nagyon találtam olyan írást, maximum hasonlót mint amiről én beszélek.

Kíváncsi vagyok, más is tud -e azonosulni ezzel az érzéssel és hogy vajon mitől lehet ez? Normális -e egyáltalán?

2023. júl. 21. 19:15
 1/1 anonim ***** válasza:

Az ember időnként másképpen idézi vissza a múltat, az időérzékelés is olykor megváltozik. Lényeg hogy az ismételt visszaidézéskor mindig változik kicsit az emlék és a változás rögzül mint "eredeti élmény".

Az érzésvilágban, emlékek esetén annyira nem lehet érzékelni az itőt.

2023. júl. 21. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!