Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tovább?Mit tehetnék?

Hogyan tovább?Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Szép napot mindenkinek! Mielőtt bármit is megosztanék veletek le szeretném szögezni, hogy nem sajnáltatom magam és ha segíteni nem tudtok, akkor inkább ne is írjatok! Köszönöm!

19 éves srác vagyok!Idén fejeztem be középiskolás tanulmányaimat és érettségiztem le.Eddigi életemet leginkább az unalom jellemezte.Nem volt sok barátom, akik voltak azokkal pedig már nem beszélek.Szüleim 7 évvel ezelőtt elváltak, de mióta az eszemet tudom sosem voltak meg egymás mellett békében, mindig veszekedtek.Anyám igazi arcát akkor ismertem meg, amikor 7 évesen általános iskolás lettem.Attól a pillanattól kezdve gyakorlatilag minden megváltozott!!! Rengetegszer kiabált velem és a testvéremmel is és szinte minden nap megvert minket.Ha csúnyán írtam, ha kaptam egy fekete pontot vagy ha nem írtam fel a házit már jött is a pofon.Ha szerencsém volt, akkor ennyivel megúsztam, de általában nem állt meg egy pofonnál és nem szeretném tovább részletezni, mert nagyon nehéz róla beszélnem.Nem is ez volt a legrosszabb, hanem amikor írtam a házit a szobámban és hallottam, hogy a húgomat üti.Apám bár tudtam hogy anyám ver minket és sokszor "meg is fenyegette" ezért, de soha nem tudott rá hatással lenni, így hát ez ment 7 éven keresztül.Amikor anyám megcsalta apámat és lelépett az volt életem egyik legszebb pillanata.A mai napig vannak itthon kisebb nagyobb veszekedések, melynek legfőbb kiváltó oka a pénz.Ennyit a családomról röviden.Nem volt még barátnőm, mert akárhogy is próbálkozok mindig levegőnek néznek.2 hete elkezdtem melózni egy helyi gyárban.A főnökkel és a munkatársakkal a kapcsolatom olyan semmilyen.Köszönünk egymásnak és ennyi.Semmibe veszik az embert, de ez a legtöbb gyárra elmondható.Jelenleg azért dolgozok, hol minnél előbb elköltözhessek itthonról és egy teljesen új életet kezdjek minél messzebb.Ez tart még életben semmi más!!!

2023. júl. 20. 19:48
 1/2 A kérdező kommentje:
Annyival kiegészíteném a leírtakat, hogy jelenleg csak tengődöm.Éjszaka dolgozom, hazaérek, lezuhanyzom, délután 3ig alszok,8 órakor pedig már mehetek is el itthonról.Egy szerencsém van, hogy még van miért küzdenem úgy érzem.Ha nem motiválna semmi én már rég feladtam volna.Mindenesetre azzal nyugtatom magam, hogy egyszer ennek a földi pokolnak úgyis vége lesz és bármikor feladhatom!
2023. júl. 20. 20:05
 2/2 anonim ***** válasza:
Azt tudom tanácsolni, hogy felvételizz vmilyen egyetemre, lehetőleg másik városba menj. Tehát akkor megszabadulsz a családtól, és új embereket ismerhetsz meg. Legyél kolis, mert összekovácsolja az embereket ott egész jól, úgy mond kialakulhat egy közösség. Közben járj el, ha tudsz dolgozni részmunkaidőben. És meglesz az egyetemed, lesz egy jó diplomád, akkor lesz egy jobb munkád, és hozzád hasonló érdeklődésű emberekkel ismerkedhetsz meg.
2023. júl. 20. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!