Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet az oka annak hogyha...

Mi lehet az oka annak hogyha jól esik pusztítani magam?

Figyelt kérdés
Régebben még a tinédzser éveimben volt depressziós időszakom, bántottam is magam. aztán egyszer jött egy nagy pofon ami miatt össze kellett szednem magam, azóta nem volt ilyen. Felnőttem, máshogy állok a dolgokhoz, nem igazán szoktak már depresszív gondolataim lenni. Viszont azt vettem észre hogyha valami rosszabb történik velem vagy valami olyan ami bánt, önpusztítás a kezdek. már eszembe se jut bántani magam szándékosan, viszont tudatalatt is olyan dolgokat csinálok amivel tudom hogy ártok magamnak, és hiába ismerem fel hogy ez nem jó mégis jólesik csinálni. Most pl. pár hete történt valami amit nehezen dolgozok fel, és azóta alig eszek iszok, általában addig edzek ameddig már nem fáj mindenem fizikailag, rengeteget cigizek, rengeteg frontint szedek. Nem segítenek igazából ezek a dolgok, és tudom hogy csak pusztítom magam ezekkel, de mégis jobban érzem magam a tudattól hogy ezt csinálom magammal. Mégis mitől lehet ez? És hogyan tudnék ezen változtatni?
2023. júl. 17. 20:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Az önsértésed lelki szenvedésed fizikàlis megnyilvànulàsaként, illetve a környezetnek szòlò segélykérésként is felfoghatò. Az aktus eredményeként,- àtmenetileg jobban érzed magadat, mert a fizikàlis fàjdalom mellett mérséklôdik a toleràlhatatlan érzelmi feszûltséged. A depressziò , szorongàs, antiszociàlis személyiségzavar, az ùn.disszociativ àllapot, és a borderline személyiségzavar szintén vetethet önsértéshez. Itt kérhetsz segitséget, mielött még önsértést fontolgatsz. Lelki elsôsegély; tel: 116-123 (0-24 òràs)
2023. júl. 18. 11:27
 2/4 anonim ***** válasza:
milyen pofon volt hogy helyrejottel mert engem mar pofoztak meg en is magam meg csinaltam magammal olyanokat amiket szerintem a vilagon eleg keves ember es nem "tertem magamhoz".
2023. júl. 18. 12:29
 3/4 A kérdező kommentje:
ezt a pofont nem szoszerint kell erteni, szimplan tortent egy olyan dolog az eletemben ami durvan foldhoz csapott es eszbe kaptam hogy nem mehetnek igy tovabb a dolgok
2023. júl. 18. 14:30
 4/4 anonim ***** válasza:
hat arra kerdezek broder nem arra a pofonra amit az exedtol kaptal
2023. júl. 18. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!