Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Instagramon/Tiktokon is...

Instagramon/Tiktokon is vannak proana oldalak? Féltem a lányom...

Figyelt kérdés

A 16 éves lányom étkezési zavarral szendved tavaly óta. Pszichológushoz jár, elkezdett sportolni már jó úton haladt a gyógyulás felé. Pár napja viszont arra lettem figyelmes hogy proana oldalakat próbál keresni (anorexiát támogató közösségek). Utánajártam, és simán a böngészőbe nincsenek aktív oldalak, viszont féltem hogy a ma népszerű közösségi oldalakon (tiktok/instagram/facebook) esetleg hozzáfér ilyen közösségekhez.

Tehát a kérdésem hogy vannak e még aktív proana oldalak, ha igen hogyan tudhatom hogy melyek ezek, vagy nincsenek és feleslegesen féltem őt?

2023. júl. 16. 20:47
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

#8 #9 én egy aggódó anyuka vagyok, aki félti a lányát. Fogalmam sincs milyen 16 éves kislányról beszéltek, de nem is akarom tudni.

köszönöm a válaszokat!

2023. júl. 18. 15:48
 12/19 anonim válasza:
100%

Szia!

Szerintem tiktokon eléggé ügyelnek arra hogy az efféle videók törölve legyenek, de én nem egyszer botlottam pro anás videókba.

Szerintem instagramon és facebookon is vannak ilyen csoportok, de twitteren van ez a legjobban elfajulva.

Vigyázzon az ilyen oldalakkal a lánya, viszont jó ha tud más vele egykorú anorexiás lányokkal beszélni! (Felteszem nem mindenkivel tudja megosztani a küzdelmeit, főleg úgy hogy sokan nem is értik)

2023. júl. 20. 14:37
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Vannak moderált roboráló, gyógyulóFacebook csoportok.

A legjobbakban odafigyelnek, hogy alap szabályokat betartsák, például senki se írjon kalóriaszámot vagy súlyt, mert azzal nagy károkat okozhat másnak, ha öngyilkos gyanús egy poszt, értesítsék az adott országnak az embereit, akik ránéznek a poszt közzétevőjére, stb.

Ilyenekbe érdemes belépni.

2023. júl. 21. 01:45
 14/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget!
2023. júl. 21. 10:50
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy vannak. Az algoritmus nem csak hastag alapján dob fel neked tartalmakat, hanem az alapján is, amit nézel, akiket követsz.

Szóval ha egy ilyenbe belefut, megnézi, kiad neki másik tizet.

Hogy híres példát mondjak, az az Eugenia Cooney nevű beteg nő fenn van mindenhol, és a francnak nem tiltják le. pedig most már ott tart, hogy a bugyiját villangatja a perverzeknek, akik érdekes mód pont az ilyenek után fizetnek neki twichen.

A #edrecovery alatt van egy csomó ember aki tutifix aktív étkezési zavaros. Mérleggel, kávéscsészényi porciókkal, amit akarsz. baromi pofátlanok, és igen, direkt csinálnak úgy mintha, mert így nem szedik le az accountokat.

A tiktokon az a lóarcú srác a hosszú hajával meg a sapkájával, aki minden főzővideót fikáz, ő is tuti beteg. de ja, ő is ott van mindenhol.

Tiktokon sajnos maga a fiók amiből ha egyszer ilyesmit néz valaki, újra meg újra fel fogja dobni ezeket.

2023. aug. 9. 20:32
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja és hozzátenném, hogy nem csak a pálcikavékony thinspo az ami pro ana content.

Vannak, akik túlsúlyos embereket nézegetnek, elrettentés meg motiváció képpen.

Super fat vs super skinny nevű angol tévé sorozat pl, ahol a szélsőségeket eresztették össze, de ez is inkább csak olaj a tűzre.

2023. aug. 9. 20:40
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Ó dehogyisnem vannak tiktokon ilyen fiókok, csak keresgélni kell egy darabig..
2023. aug. 10. 23:45
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Instán és tiktokon is vannak ilyen oldalak.
2023. aug. 21. 00:40
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Tiktokon lehet keresni bizonyos hashtagekkel (ötletet nem akarok adni senkinek, bocsi), de egyébként ha az algoritmus kitalálja, hogy anorexiás vagy - márpedig ki fogja -, akkor magától dobálja be a tartalmakat.

Szerintem egyrészt ez a proana már nem ugyanaz, mint a 2000-es évek kis szektái, meg a 2010-es tumblr blogok, másrészt ha akar, találni fog valamit, ami triggereli, sőt, sokszor nem is kell szándékosan keresni, elég pl. egy vékonyabb munkatárs, vagy osztálytárs ahhoz, hogy visszaessen. Megtanulni kezelni ezeket meg fontos része a gyógyulásnak, legalább is nekem az volt. Emlékszem a pontra, mikor kitisztult annyira az agyam, hogy rájöttem, hogy ez mennyire nem normális, és akkor már csak sajnálatot éreztem a pro-anás lányok iránt, el is köszöntem attól a pár csoporttól, amiben benne voltam.

A tiktok fiókot viszont érdemesebb szerintem letörölni, hosszú hetek követekzetessége kell ahhoz, hogy "megtanítsd" az algoritmusnak hogy mostantól nem vagy kíváncsi bodycheckekre, restriction foodokra meg mémekre.

2023. szept. 27. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!