Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért vagyok minden egyes...

Miért vagyok minden egyes nyáron depressziós?

Figyelt kérdés

Évközben is meggyűlik a bajom a negatív gondolatokkal, de nyáron egyszerűen elhatalmasdonak rajtam. Nem azért, mert unatkozok, vagy túl sok időm van, mindig hívnak programokra, nyári munkán vagyok, vezetni tanulok (ami abszolúte nem megy) de valahogy nem érzem magam jól, hiába a meghívások, inkább lemondom őket (most megcáfoltam magam rendesen), mert olyan érzésem van, hogy csak rontanám a hangulatot, így is -a Szabad Ötletek Jegyzékéből idézve- "13 éves korom óta csak álörömeim voltak.", és ezeket az "álörömöket" már egyre nehezebb megjátszani.

Voltatok már ti is hasonlóképpen?

2023. júl. 15. 19:30
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapból szorongsz, nyáron több a lehetőség a társasági programokra, ami neked stresszes. Emiatt, és amiatt hogy nem is mész el egy részére, a depresszió elhatalmasodhat.

Lehet rosszul látom, nekem így tűnik elsőre.

Leírásod alapján ez több éves probléma, és mostanában mintha rosszabb lenne.

Hosszú távon, többek között, pszichoterápia lehet megoldás.

Ne hagyd, hogy az évek során, még jobban elhatalmasadjon rajtad. Tök jó hogy észre vetted, és bocsi ha negatívnak tűnök!

Reflektálni próbáltam a leírtakra.

2023. júl. 15. 19:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vettem észre, hogy nyáron nagy melegben sok ember, aki depressziós és/vagy szorong, az rosszabbul van.

De 1-es nagyon jót írt. Szóval szerintem is menj el szakemberhez.

2023. júl. 15. 20:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Amúgy az is lehet, hogy simán a nyár okozza, a legtöbb embernél ugye a tél hozza elő de szerintem a másik véglet is létezik már ha csak amgamból indulok ki, hogy nekem is nagyon rossz mentálisan a nyári időszak.
2023. júl. 16. 05:50
 4/5 anonim válasza:
Én is nyáron akadok ki. Egyedül élek, nincs senkim és nyáron - különösen a kovid óta két hónapig nincs munkám. Nekem a munka, egyértelműen terápia.
2023. júl. 24. 09:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen velem is ez van. muszaj videohivasoznom a baratnommel. mindaketten a sajat dolgunkat vegezzuk (mosogatas,ruha terites,fozes stb) es kozben hallgatjuk egymas storyjait. engem megnyugtat ha valaki "ott van velem" es ilyenkor egyatalan nem erzem magam depressziosnak:DD +allatok kozeleben is jobb lenni ilyenkor szerintem^^
2023. júl. 24. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!