Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ilyen rosszindulatúak...

Miért ilyen rosszindulatúak az emberek?

Figyelt kérdés
Az az egy gond van velem, hogy skizofrénként, nem tudom a stresszt úgy tolerálni ahogy kellene. Van amikor sokat panaszkodok egy egy embernek és segitséget kérek, de nem akarok bántani senkit, és itt több mint tízéves kapcsolatokról beszélünk. Miért ilyen érzéketlenek az emberek, de csak gondoljunk bele ha ő nekik ez kellemetlen, akkor nekem milyen lehet aki átéli ezeket? Én senkit nem akarok megbántani, és csak akkor védekezek ha támadnak. Viszont nem értem hogy tudnak ilyen régi ismerettségek megszakadni. Eddig jó voltam? Miért csak ennyi idő után jönnek rá hogy gond van?
2023. júl. 15. 11:41
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Én nem zúdítottam senkire semmit. Nem értem miről van szó?
2023. júl. 15. 13:34
 22/28 A kérdező kommentje:
A kérdésemre szeretnék választ kapni, hol kapok megfelelő minőségű pszichiátriai ellátást
2023. júl. 15. 13:35
 23/28 anonim ***** válasza:
Na de nem ez volt a kérdésed...
2023. júl. 15. 13:53
 24/28 anonim ***** válasza:
Senki sem szereti az elmebetegeket, és ez nem rosszindulat.
2023. júl. 15. 15:56
 25/28 A kérdező kommentje:
De akiről szó van az egy pszichiátrián dolgozó nővér. Vagyis régebben dolgozott ott.
2023. júl. 15. 16:22
 26/28 anonim ***** válasza:

A kiírt kérdésed az volt, miért rosszindulatúak az emberek, erre pedig az a válasz, hogy a többségük nem rosszindulatú, valószínűleg te vársz tőlük túl sokat, vagy pedig nagyon egyoldalú a kapcsolat, részedről nincs akkora érdeklődés, segítőkészség, amivel viszonoznád az övéket.

Azt is gondold meg, hogy a problémáidról sokféleképp lehet beszélni: ha kiöntöd a szíved, aztán meghallgatod a barátod meglátásait, azzal nem risztod őt el, a nyavalygás panaszkodás viszont többnyire taszító.

Azt kérded "eddig jó voltam?", hadd kérdezzek vissza, mire voltál jó? Segítőkész, érdeklődő barát voltál, mások mellett álltál, amikor igazán komoly gondjaik voltak?

Ami pedig az egykori nővért illeti, nem köteles mentális beteg ismerősei rendelkezésére állni, csak mert dolgozott már pszichiátrián.

Arról meg nem a rosszindulatúnak nevezett ismerőseid tehetnek, hogy rohad az egészségügy.

2023. júl. 15. 18:02
 27/28 A kérdező kommentje:
A nővér mellett, egy valaki volt még aki beszüntette a kapcsolatot, de csak azért mert elmondtam neki a szexuális beállitottságomat és azóta kerül. Ez viszont nagyon igazságtalan
2023. júl. 15. 18:09
 28/28 anonim ***** válasza:
Szóval ketten fordítottak neked hátat, de máris "az emberek" a rosszindulatúak? Mégis mit vársz "az emberektől", ha közülük kettő miatt mindüket negatív jelzővel illeted? Aki meg a szexuális beállítottságod miatt kerül (már ha valóban azért), az simán primitív, nem kellett volna barátnak választani, van annyi értelmes ember.
2023. júl. 15. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!