Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki érzelmileg padlón...

Ha valaki érzelmileg padlón van, miből nyerít erőt?

Figyelt kérdés

Ez nem a tipikus depi vagyok és hisztizek dolog. Depis vagyok. Pszichiáter és pszichológus foglalkozik velem és napi 5 bogyóm van. Megtalálták a megfelelő gyógyszert és az esetek nagyrészében kiegyensúlyozott, normális ember vagyok aki boldog és sokat hülyéskedik.

Viszont néha előjönnek a fájó emlékek, az élet kihívásai és egyébb problémák, amik néha szinte megoldhatatlannak tünnek. Ilyenkor kell édesség vagy plusz pár frontin és elvagyok.

Mások honnan szednek erőt a fojtatáshoz és ahoz, hogy megpróbáljál megoldani azt ami megoldhatatlannak tűnik?

2023. júl. 12. 20:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
13%
Istentől kell kérni az erőt meg a szobádba egyedül a mi atyánkot mondani.
2023. júl. 12. 21:00
 2/16 anonim ***** válasza:
48%
Hobbi, önkéntes munka, ha van szabadidőd. Sorstársakat keresni. Reális célokat kitűzni kis lépésekben.
2023. júl. 12. 21:25
 3/16 A kérdező kommentje:

Miért lenne jó az önkéntes munka? Szabadidőmben ingyen dolgozzak valakinek? Mondjuk az önkéntes munka álltalában olyan amivel segítjetek másokon, de az rajtam miért segít ha nekem nem voszonozzák?

Abban a kis szabadidőmben nem olyan tevékenység kellene erőforrásnak ami boldoggá tesz?

2023. júl. 12. 21:41
 4/16 anonim ***** válasza:
38%
A hit pl, ehhez nem kell vallásosnak lenni...
2023. júl. 12. 22:23
 5/16 anonim ***** válasza:
48%

"Miért lenne jó az önkéntes munka? Szabadidőmben ingyen dolgozzak valakinek? Mondjuk az önkéntes munka álltalában olyan amivel segítjetek másokon, de az rajtam miért segít ha nekem nem voszonozzák?"

Ha téged nem tesz boldoggá az, hogy másoknak segítel, akkor ott gondok vannak.

"Improves physical and mental health.

Volunteering reduces stress and increases positive, relaxed feelings by releasing dopamine. By spending time in service to others, volunteers report feeling a sense of meaning and appreciation, both given and received, which can have a stress-reducing effect.2021. szept. 16."

Ez pontosan egy tökéletes formája annak, hogy erőt merítsen az ember. Dopamin, az a motivációért felelős. Kevés jobb dopamin farmolási lehetőség létezik a világon, mint ez. Lehet crackezni is, meg veretni a methamphetaminet is, de az leépít, ez pedig épít. Ne haragudj, de nem tudnék szépet írni arra, amit erre reagáltál, elég önző egy ember lehetsz te.

2023. júl. 12. 22:46
 6/16 anonim ***** válasza:
50%
Nem mellesleg, itt épp segítséget kértél tőlünk, és mit fogunk mi ezért tőled cserébe kapni? Hát nem valószínű, hogy a lófaxon kívül bármit is. Azért ezen illene most elgondolkodnod szerintem...
2023. júl. 12. 22:47
 7/16 A kérdező kommentje:

Önző ember lennék? Lehet. Tudod, hogy min mentem át és miért vagyok olyen. Láthatod ezekből, hogy miért gondolkodok így. Ilyen egy ember aki ilyen nevelést kapott.

Azért kértem tanácsot mert ilyen nevelést kaptam. Így nem érthetem, hogy azok után ahogy velem bántak, miért lenne értelme annak ha segítenék azokon akik bántottak.

Így az ismeretek fényében át kéne gondolni, hogy menyit ér a lófax.

2023. júl. 13. 03:18
 8/16 anonim ***** válasza:
Mit vársz a pszichológustól és a pszichiátertől? Hol tartotok most? Milyen terápiát kapsz?
2023. júl. 13. 08:42
 9/16 anonim ***** válasza:

"Önző ember lennék? Lehet. Tudod, hogy min mentem át és miért vagyok olyen. Láthatod ezekből, hogy miért gondolkodok így. Ilyen egy ember aki ilyen nevelést kapott."

Biztosan így van, én nem vonlak kétségbe. De felnőtt ember vagy már, és beláthatnád ép ésszel, hogy ez a felfogás nem vezet semmire. Hogy várhatsz bárkitől is segítséget, ha szerinted a segítség egy üzlet? A segítség nem egy üzlet.

2023. júl. 13. 09:41
 10/16 A kérdező kommentje:
A pszichiátertől azt várom, hogy olyan gyógyszert adjon, amivel képes leszek normális életre, normális érzelmi állapottal. Ha már lesz pszichológusom, akkor azt várom tőle, hogy segítsen feldolgozni a múltat, megérteni magam és elkezdeni a jövőt. Hétfőn lesz pszichológusom, most 2,5 hónapig nem volt.
2023. júl. 13. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!