Érzelmileg bántalmazó kapcsolat után természetes ez?
Figyelt kérdés
Kb másfél hónapja lett vége egy érzelmileg durván bántalmazó kapcsolatomnak. A vége volt a legdurvább, ahogy beszélt velem, amiiket mondott. A bántalmazó kapcsolatom előtt sosem volt gondom az érzéseim megélésével, kimutatásával, vállalásával. Viszont a bántalmazóm teljesen visszaélt ezzel az őszinte, tiszta tulajdonságommal, és minden tiltakozásom elllenére fokozatosan érvénytelenítette minden erzésem, semmibe vette őket, és helyettem akarta megmondani erőszakos módon, hogy én mit érzek! Hiába mondtam hogy tudom én azt, ne ő vagy más mondja azt meg nekem. Semmibe vette az érzéseim. A kapcsolatnak vége, viszont én azóta teljes apátiában vagyok, erzelmileg minden erzelmem leblokkolódott. Semmilyen érzelmet nem élek meg, sem át, és nem is beszélek róluk. Mintha nem én volnék, mert számomra az érzelmek mindig is központi szerepet foglaltak el az életemben. Az erzelmeim totál el vannak zárva. Apátiában vagyok. Ez egy bántalmazó kapcsolat után természetes önvédelmi reakció? Meddig fog ez tartani, mert kínoz hogy nem érzek semmit sem senki iránt sem. Hozzá teszem a szakítás traumát is okozott, de nem maga a szakítás, hanem annak a módja.2022. ápr. 29. 22:10
1/3 anonim válasza:
Természetes, de foglalkozni kell vele, szakember segítségét kérni, hogy fel tudd dolgozni a traumát amit okozott és hogy visszatérhess önmagadhoz. Hogy ne vidd tovább a sérelmeket a következő kapcsolatba.
2/3 A kérdező kommentje:
Soha semmilyen sérelmet nem vittem sehova sem. Viszont érzelmileg bántalmazó kapcsolatom sem volt ez előtt egy sem. Ez az ember akivel voltam... rá nem tudok emberként gondolni, mert utólag összeállt minden manipulációja, és minden lépése bántása tudatos volt felém.
2022. ápr. 29. 22:29
3/3 anonim válasza:
Ugyan így érzek kedves kérdező!! Én is egy lelkileg bantalmazo kapcsolatban vagyok. Nem tudtam meg kilépni az anyagiak végett!! Tudom miről beszélsz...de te legalabb tovább léptél a gyógyulás fele ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!