Mit tegyek az életemmel? Öregszem és nem vittem semmire és súlyos depressziós vagyok. Fizikailag sem bírom már a terhet, nemhogy agyilag.
Persze, hogy van értelme az életnek, de magyarázd ezt meg annak, aki a depresszió vagy a szorongás miatt nem látja. Nem azért, mert szar napja van, vagy rossz dolgokon megy keresztül, hanem mert az agya teljesen máshogyan működik éppen akkor. (bár aki válságos dolgokon megy keresztül, annál is épp ez a helyzet, lásd gyász) pl.: Imádom az életet, minden apróságban meglátom a szépet, az egyszerű dolgokat kedvelem, nem vágyom semmi extra dologra, de amikor elural a szorongás, vagy egy depressziós időszakomban vagyok, akkor annyi. Egyszer olvastam, hogy egy depressziós embernek azt magyarázni, hogy fel a fejjel, az élet szép, szedd össze magad, és minden a fejben dől el - olyan, mint egy törött lábúnak azt mondani, hogy fussa körbe a háztömböt.
Persze ettől még így van, az élet szép, és van értelme. És a depressziót vagy bármi mást is le kell és le lehet győzni. Az ilyen tanácsok viszont max. sebtapasznak jók, de általában még annak se.
11/
igen nekem is azt mondják folyton,hogy minden fejben dől el meg,hogy csak én tudok változtatni de én már úgy érzem nem megy a változás ezért lebegek a szarban és én se látom értelmét az életnek.Ha nem léteznék már semmi gondom nem lenne.
Ennél többet mi sem tehetünk, csak hogy elmondjuk hogy igen is, bármilyen nehéz, de érdemes élni.
Szerintem ez még mindig jobb mintha ennyit sem mondanánk, bármilyen nagy közhely.
Tudod ez olyan hogy, képletesen ha szomorú vagy mert felhős az ég várod hogy kisüssön a nap, de foglalkozhatsz mással is és akkor egyszer csak azt veszed észre, hogy kisütött a nap is, és közben nem is voltál szomorú sem, mert nem a felhőkön rágódtál.
Tudom hogy nehéz de nem is lehetetlen. Igen az élet nehéz de annál többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!