Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik gyógyíthatatlan...

Létezik gyógyíthatatlan depresszió?

Figyelt kérdés
Hónapok óta szedek antidepresszánst, többet is próbáltam, hangulatstabilizálót de szinte semmit nem használnak. Ugyanúgy kedvetlen vagyok, motiválatlan és semmihez nincs érdeklődésem. Talán a szorongásomon javított minimálisan. De olyan problémáim vannak amiket nem lehet megoldani és nagyon bántanak. Lehet ezért nem használ semmi? Miért mondják, hogy a depresszió gyógyítható gyógyszerekkel ha mégsem? Hazugság az egész?

2023. júl. 9. 15:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
38%

[link]

[link]

Csúnya gonosz gyóccerlobbi nem foglalkozik a témával, csupán már a mainstream média is foglalkozik azzal, hogy pl. a ketamine alkalmasnak tűnik annak kezelésére.

2023. júl. 10. 22:09
 12/18 anonim ***** válasza:

Arra azért kiváncsi lennék hogy mit kezdenek a terápiarezisztens depresszióval…

Mert én már ott tartok hogy évek óta nem érzem az időt

Ezzel sem tudnak mit kezdeni

2023. júl. 10. 22:12
 13/18 anonim ***** válasza:
42%

bupropiont próbáltad már 12es?

Amerikában szoktak methylphenidatet is próbálni ilyenkor, de itthon az biztosan esélytelen. Tudtommal kisérleteznek már 1-2 helyen a ketaminnal, Győrben volt rá lehetőség talán, nem tudom ma mi a helyzet.

2023. júl. 10. 22:16
 14/18 anonim ***** válasza:

Gyógyszerekre nagyon érzékeny vagyok

De itt a terapiarezisztencia a hangsúlyos

Ha alapvető problémáid vannak az élettel, plusz melle meg olyan trauma amivel nem lehet mit kezdeni akkor úgyis max 40 évesen meg fogod ölni magad és akkor már nem is gyógyszert keresel hanem csak simán lebaxod magad a tetőről

2023. júl. 10. 22:20
 15/18 anonim ***** válasza:
44%

"Gyógyszerekre nagyon érzékeny vagyok"

"De itt a terapiarezisztencia a hangsúlyos"

"Ha alapvető problémáid vannak az élettel, plusz melle meg olyan trauma amivel nem lehet mit kezdeni akkor úgyis max 40 évesen meg fogod ölni magad és akkor már nem is gyógyszert keresel hanem csak simán lebaxod magad a tetőről"

Nekem hiába adod ezt elő, mert én nem azért vagyok itt, hogy pátyolgassam a lelked, meg színleljem az empátiát.

Amíg azt gondolod, hogy rajtad nem segíthet semmi, addig nem is fog segíteni semmi.

2023. júl. 10. 22:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Már rég túl vagyok az önsajnálaton és annak csak a “család” előtt van értelme

Te is beláthatod hogy vannak olyan emberek akik vagy a dilihazban kötnek ki vagy fiatalon sikerül magukat kinyirni, lásd Domján Edit, chester bennington

Igenis vannak olyan életek amiket nem lehet és nem is kell túlélni

2023. júl. 10. 22:50
 17/18 anonim ***** válasza:
45%

"Te is beláthatod hogy vannak olyan emberek akik vagy a dilihazban kötnek ki vagy fiatalon sikerül magukat kinyirni, lásd Domján Edit, chester bennington

Igenis vannak olyan életek amiket nem lehet és nem is kell túlélni"

Bla bla bla

Ezt te sem hiszed el, másképp nem írnál itt. Nem kérdeznéd, hogy milyen terápiarezisztens megoldások léteznek, ha elhinnéd, hogy nem lehet rajtad segíteni. Biztos szar neked, én elhiszem, csak nekem hiába mondod, én nem tudok vele mit csinálni. Chesternek szerhasználati problémái voltak, vélhető PTSD-vel, EUPD-vel, disszociatív sz.zavarral, ami mellé a rocksztárok nem épp kiegyensúlyozott élete tartozott. Nem gondolom, hogy olyan messzemenő dolgokba kéne menni, hogy, ha rajta nem tudtak segíteni, akkor rajtad sem. Ahogy leírtam a ketamine (és úgy általában az NMDA antagonisták) igen ígéretesek ilyen esetben, ahogy a psylocibin, stb.

De te először próbáld ki a bupiriont, ha még nem tetted. Totál más hatásmechanizmusa van, mint a szokásos antidepresszánsoknak, sokaknak segített ilyen esetben. A depressziód pedig, ha jól értem vélhetően abból jön, hogy traumatizált vagy, és vannak az életedben problémák. Azt elvárni, hogy úgy ne legyen szar kedved, hogy közben az életkörülményeid szarok az irreális, és is lenne normális. Senki sem várhatja el tőled, még te magadtól sem azt, hogy pl. jó kedved legyen hajléktalanként, vagy úgy, hogy egy fontos ember számodra épp meghalt, vagy úgy, hogy épp odalett a fél lábad, stb. Ha az élet olyan, hogy okot ad a szar hangulatra, akkor az a normális reakció, ha szar a hangulatod. Akkor aztán terápia jöhet ezerrel, azt kell megoldani, hogy az élet ne legyen szar.

2023. júl. 10. 23:15
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem kezdem el sorolni hogy velem milyen dolgok történtek óvodás koromtól kezdve, mert az lenne már az önsajnálat

De annyi elég hogy eleve a gyerekkori iskolai megalázó bántalmazást nem tudom feldolgozni, hiába telt már el 10+ év

Na ezzel is mit csinál a pszichológus? Semmit, mert nem tudunk visszamenni az időben

Mikor megdobáltak szeméttel, azzal sem tudunk mit kezdeni

Örök trauma marad

Hogy az apám agresszív volt szinten

Hogy többször ért fogdosas, konkrétan az utcán is, hogy idióta ismerősöm akinek 20x megmondtam hogy nem, lefogott és hozzanyomta a száját az arcomhoz, azzal sem lehet mit kezdeni

Meg azzal sem hogy lefagyok ha bármilyen inzultus ér, és nem tudok visszavágni, azzal sem

Hogy pánikbeteg vagyok, azzal sem

Soroljam meg mik vannak a szánalmas életemben?

A covid is úgy bekavart, hogy a mai napig nem fogtam meg fel…

Ennyi BŐVEN elég ahhoz hogy ki akarjam nyírni magam

De meg a drasztikusra sem vagyok képes

2023. júl. 11. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!