Mennyi Frontin kell, hogy elaludjak sokáig?
Ha végig szeretnék aludni 2 napot.
Van kb. 20 db Frontin 0,25.
Ne ítéljetek el légyszi nagyon rosszul vagyok lelkileg, nem vagyok függő de egyszerűen már nem bírom gyógyszer nélkül. Csak be akarok feküdni a szobámba aludni úgyse lát senki szívesen.
Itt van hasonlo kerdesem elmentve ha "eltunne": [link]
Egyebkent ne frontint, xanaxot.
0.25mg meg arra jo hogy kihugyozd.
1 mg xanaxnal kezdodik a dolog.
1 mg xanax orankent 1 db, 5 - 6 ora mulva szetdolsz egesz ejszakaig mar deltol.
Mashogy mukodik ha egyszerre veszed be vagy elosztva. Enzimek miatt foleg. Hosszu lenne a farmakodinamikat/kinetikat, ez a lenyeg ha aludni akarsz tole.
En meg szedtem egyebkent 50mg rivotrilt Roche Cheplapharm, erdeti, es semmit nem ereztem mert paradox hatasa van nalam - igen van ilyen is.
Masok meg kb meghalnak 0.5mg-tol.
Nezzetek utana, nincs kedvem leirni azt amit fel lehet google-zni.
Voltam ebben huszonevesen. Oriasi pofaraeses ertelmetlen. Papir szerint hat ora mulva kimegy a hatas. Sajat tapasztalat, hogy a tobb mar egyaltalan nem hat jobban. Anno 8-10, egyszer 28 darabot vettem be. Elobbitol azonnal elaludtam, es par ora mulva felebredtem, erted? Es minden ugyanugy volt. 28-tol felporogtem, bajom nekem nagy szerencsemre nem lett, de semmit, semmit nem sevitett.
Szorongasra, panikra, almatlansagra fantasztikusan jo gyogyszer. Egy vagy ket darab veszhelyzetben.
Nekem tobb honapos amokfutas utan az antidepresszans mulasztotta el a vilagvegi, feltekeny, megszallott allapotom.
Gyulolom a benzo ellenes propagandat, de pont az ilyen tulkapasok miatt van. Huszat vesz be, iszik ra, es akkor kimondjak, fuggoseget okoz.
Nem okoz, ha nem arra akarod hasznalni, hogy kikapcsold az elviselhetetlent.
Orvos es antidepi.
Elotte meg ketto, max harmat bevenni es minden felebredes utan egyet kivetelesen.
7
5-os vagyok
Ezert irtam, hogy enzimek a majban meg a vekonybelben egyszerre bontjak le
(elso rendu kinetika := ahogy no a plazma koncentracio a keringesi rendszerben linearisan egyre jobban eliminalodik a szervezetbol ki (konyhanyelven))
Ezert minel tobbet veszel be egyszerre, ahogy feldolgozza a szervezeted, annal jobban "dolgozza is fel".
Ezert irtam ha orankent vesz be 1mg-ot, akkor nem csak a P450 enzimcsaladbol a CYP3A4 (foleg) inhibitalodik, es mivel akar 1 bevetel utan inhibitalodik, nem tudja a kovetkezot olyan jol lebontani
Sok CYP3A4 enzim van, de minel gyakrabban vesz be 1 orankent, annal nehezebben majd alig birja lebontani a szervezet a kovetkezo adagot.
Viszont az enzimek nagyjabol 2 ora alatt metabolitok keszitessel vegeznek, ebbol lesz egy aktiv meg passziv, az aktiv az amit te akarsz, a passziv (inaktiv) meg ami semmit nem csinal azt az alprazolam eseteben azt hiszem excretumkent tavozik.
Ezert irjak fel hogy 1-1-1 vagy 2-2-2 meg ilyenek az orvosok mert igy nem altat de nyugtat.
Ha aludni akarsz akkor nemtom mivel 0.25mg -od van, ezert orankent mondjuk 3-mat vegyel be, es meg mindig kozel sem tartunk a napi max 4 mg adaghoz, de mindegy.
Ezt mondjuk elkezded reggel 10-kor, csinalod ameddig el nem alszol, de el fogsz aludni.
De ha egyszerre veszed be, akkor is lesz hatasa, lehet eros, de nem tart sokaig - amire pelda a 7 es valaszolo, felkelt par ora mulva.
Ha mondjuk 8 mg ot periodikusan orankent 2mg-ot veszel be, akkor 4 orat kell kibirnod. Garantalt alvas, hosszabb tavra a farmakokinetika miatt, mert nem is iszol amikor alszol, es ilyen esetben minel nagyobb az adag annal nehezebb eliminalni a szervezetbol -> hoszabb ideig marad benned -> tovabb alszol.
Ha csak nincs akkora toleranciad, de az mehet a vegtelensegig persze, de az meg orvos megitelesetol fugg, meg reszben a tiedtol ha felnott vagy.
7
Bocsi de kijavitanam nehany allitasodat is.
"Papir szerint hat ora mulva kimegy a hatas"
Papir szerint. De ez ahogy leirtam 8 as kommentemben konyhanyelven nagyon nagyon sok mindentol fugg. Ha peldaul szedsz gyomorsavtultengesre PPI-t, akkor az is befolyasolja a "papir szerint"-i regulaciokat.
"Anno 8-10, egyszer 28 darabot vettem be. Elobbitol azonnal elaludtam, es par ora mulva felebredtem, erted? Es minden ugyanugy volt"
Persze, ez rovid tavu kezelesre van, de letezik amugy retard (elnyujtott) valtozata 2mg-ban. Esetleg azt kiprobalhatod. Nyugaton mar antidepresszanskent is feltunteik a Xanaxot.
"Nekem tobb honapos amokfutas utan az antidepresszans mulasztotta el a vilagvegi, feltekeny, megszallott allapotom."
Itt nincs gond, csak egy ugy erzem hogy te ezt bizonyitekkent irod le, nem pedig mint velemeny. Kb "Antidepresszans jo csak!" Ha hozzavesszuk nehany kommentedet az alprazolamrol, egy parat idezek: Oriasi pofaraeses, ertelmetlen, minden ugyanugy volt, semmit, semmit nem segitett, orvos es antidepi
Hiaba kezded azzal hogy "nekem" - a folytatas mas jelleguve valtozik.
Nekem peldaul egyik antidep sem hatott, egyebent ilyenek a borderline-osok nagy resze, kezeles rezisztens major depressziosok lasd 6-os komment akinek pont forditott a helyzet mint nalad. Antidepik semmit nem hasznalnak neki, egyedul az alprazolam meg beta blokkolo.
"Fuggoseget nem okoz, ha nem arra akarod hasznalni, hogy kikapcsold az elviselhetetlent." - Ezt egy picit atirtam de lenyegeben ezt irtad, csak az olvashatosag kedveert.
A nyugtatokat (anxiolitikumok) pont arra irjak fel, ha nem birod az elviselhetetlent (panikroham, generalizalt szorongas, agoraphobia, stb...) akkor az segitsen.
Lehet neked nem valt be, talan rosszat is tett, de masnak pont bevalt, pont jot tett es pont az a legjobb.
Az antidepresszansoknak meg rengeteg mellekhatasuk is van, elhizastol kezdve aluszekonysag, szivproblemak, dieta kell (MAOI peldaul), nem ihatsz meg ilyen alapveto dolgok.
Alprazolamnak is speciel alig ha van a legtobb embernel, mert egy helyre hat (nagyjabol) a GABA-ra, mint GABAkin es ennyi.
Egy mirtazapine (pl Yarocen, mirzaten termekek) 10 - 20 fele serotonin receptorra hat amire nem is kene, histamine receptorra brutalisan amitol bealszol mint egy hulye, es nagyon erosen hat ra, annyira, hogy antihisztamin-kent viselkedik. Adrenerg receptorok tomkelegere (vernyomas, szivveres), dopamine receptorok amikre megint nem kene olyan sokra es a lista megy tovabb.
Es emiatt van elhizas, aluszekonysag, meg az osszes ilyen mellekhatas kb.
Es alprazolamnal meg ezert van alig mellekhatas (max almossag 1 hetig es kesz), mert oda hat ahova pont kell - lenyugtat, GABAkin egyeduli jellege miatt.
De ez most csak az alprazolam.
A rivotril - clonazepam is benzodiazepine csaladba tartozik, de az egy antikonvulzans, epilepsziara hasznaljak - teljesen mashogy mukodik mint a Xanax.
Rivotril:
a, csokkenti a serotonin aktivitast
b, glutamat dekarboxilazt modulalja
c, mint a xanax, GABAkin jellegu
d, egyeb amirol most mar nincs kedvem irni, mert reszben azokhoz mar annyira nem ertek, meg utana nezni hiteles forrasokbol is egy nyug
Forrasok pl: nhs.uk, ncbi.nih.gov, thelancet.com, stb..., ezekhez nehez bekuldeni tanulmanyokat, es elfogadtattni, nagyon atnezik a reszleteket
A Xanax ezek kozul csak a (c)-vel rendelkezik, illetve a striatumban noveli a dopamine-t is egyebkent azt nem is irtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!