Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ebből lehet baj?

Ebből lehet baj?

Figyelt kérdés
A következő gyógyszereket szedem bipoláris depresszióra: Paroxat (paroxetin), Tegretol (karbamazepin). Ha néha (1-2 hetente) fogyasztok mellette kábítószert (speed, mdma) az mennyire veszélyes?

2023. júl. 5. 13:39
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

"bulizni lehet drogok nélkül is"

És mégis hogyan?

2023. júl. 9. 11:17
 22/29 anonim ***** válasza:

Neked csak azt kell eldöntened, szeretnél élni, vagy sem. Illetve, hogy élni szeretnél-e vagy sem. És ha szeretnél élni, azt is döntsd el, hogyan szeretnél élni. De ha élni szeretnél, azt is döntsd el, hogy ez az élet miről kell hogy szóljon a számodra. És ha megvan a válasz, akkor nincs is több kérdés.

Ha meg nem vagy egy filozofikus alkat, az egyetlen ember, aki értelmes választ tud adni az egy pszichiáter, nem pedig a gyakorikérdések oldlalon kóborló emberkék.

2023. júl. 9. 13:04
 23/29 anonim ***** válasza:

"És ha mondjuk aznap nem veszem be a gyógyszereket úgy is gáz?"

A gyógyszereid felezési ideje magas, 1 nap alatt nem ürülnek ki. Egyébként sem érdemes bipolárral abbahagyni a gyógyszert, mert csúnya vége lesz, akarsz depressziózni? Az MDMA, és valamennyire az amphetamine is eléggé depressziós feelinget okoz lejövőnél meg utána napokig, van neked kedved felkötni magad? Nem véletlenül szedsz 2 antidepresszánst szerintem.

2023. júl. 10. 09:17
 24/29 anonim ***** válasza:

"#16 Hisz láthatod, Huscomb1 személyében szakértőt üdvözölhetünk. A koffein is borzalmasabb az amfetaminnál :D"

Nem azt mondtam, hogy a koffein borzalmasabb az amphetaminenál, 2 tényt írtam le.

5mg amphetamine közel sem pörgeti meg a szíved úgy, mint egy kávé, még is sokkal éberebbé tesz.

Az LD50 pedig -> koffein LD50 értéke 150-200 mg/ testsúly kg.

Egy átlagos kávé 150mg koffeint tartalmaz.

Amphetamine LD50 -> 15-180mg / testsúly kg.

Ebből látható, hogy, ha az amphetamine 15mg-ját vesszük alapul, akkor járunk ott, mint a koffeinnál. Ha 30-at, akkor máris az lesz a helyzet, hogy 2x annyi effektív dózist kéne beverni, hogy 50%-ban meghalj. (15mg tiszta amphetamine dosztig elég egyszerre). Ha 90mg-ot pedig sokkal többet. Az amphetaminet jóval nehezebb túladagolni, mint a koffeint. Nem is sok amphetamine túladagolásról hallasz, míg koffeinről igen. Nem is ismerünk olyat, hogy amphetamine túladagolás, overampingot ismerünk.

"Hisz láthatod, Huscomb1 személyében szakértőt üdvözölhetünk. A koffein is borzalmasabb az amfetaminnál :D"

Nem vagyok szakértő, de tudom miről beszélek. Ha te nem tudod azzal semmi baj, de a cinikus beszólásokkal semmire nem fogsz menni. Az ilyen úristen illegális baromságokkal csak kinevetteted magad. Amphetaminet gyerekek szednek napi rendszereseggél (Adderall néven), nagyon veszélyes lehet, igaz? 6-12 éves korig 30mg\nap az FDA által meghatározott dózis. Na, attól te falnak mennél. Ha nincs szív és keringési problémád, nincs olyan pszichiátriai zavarod, ami kontraindikált lenne a stimulánsokkal, akkor a világ egyik legveszélytelenebb gyógyszereinek minősülnek. Az itthon használt methylphenidate (Ritalin) pl. neuroprotektív.

2023. júl. 10. 09:26
 25/29 anonim ***** válasza:

""bulizni lehet drogok nélkül is"

És mégis hogyan?"

Kérdező, te most trollkodsz vagy...

Ugye, te sem drogosnak szúlettèl? Gyerekként, kiskamaszként bizonyára képes voltál jól érezni magad cucc nélkül is. Mi változott meg, mikor változott meg?

2023. júl. 10. 14:45
 26/29 A kérdező kommentje:
Hétvégén kipróbálom
2023. júl. 14. 21:11
 27/29 anonim ***** válasza:
Igazi zseni vagy
2023. júl. 15. 09:25
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor jön egy kis elrettentő.

Azért érdemes odafigyelni most.

Sosem volt mentális problémám, és tavaly belevetettem magamat a buli és a drogok világába. Havonta 1x-2x csináltam 8 hónapig.

Akarod tudni mi történt?

Pszichózisom lett egy alkalommal.

Gondolatelakadásom és inkoherens gondolataim lettek. Hónapokig feszült az arcom és fajt a fejem. Derealizaciom és deperszonalizaciom lett. Depressziós lettem.

És egészséges emberként kezdtem bele.

Itt én most nem a drog ellen akarok beszélni. Mert lehet ezt, csak okosan. Rengeteg ideig nem volt vele problema, de sajnos nem tudtam a mértéket.

(A megfelelő felvilágosítás hiányában)

Viszont neked, akinek eleve mentális betegsége van, rohadtul nem ajánlott.

Elhiszem, hogy most nehéz, azt hiszed kimaradsz valamiből, mert mindenki ezt posztolja a tiktokon.

Hidd el, nem éri meg.

Idővel mindenki kinövi ezt.

Jól gondold meg!

2023. júl. 15. 13:12
 29/29 anonim ***** válasza:
Megesik, mondjuk elég ritka úgy, hogy az ember nem tolja az alvásmegvonást túlzóan. MIt csináltál? Milyen drogot fogyasztottál?
2023. júl. 15. 15:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!