Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ebből lehet baj?

Ebből lehet baj?

Figyelt kérdés
A következő gyógyszereket szedem bipoláris depresszióra: Paroxat (paroxetin), Tegretol (karbamazepin). Ha néha (1-2 hetente) fogyasztok mellette kábítószert (speed, mdma) az mennyire veszélyes?

2023. júl. 5. 13:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"Ez ennyire nem kompatibilis a gyógyszerekkel?"

Az antidepik simán kiüthetik az MDMA hatását, és akár szerotonin szindrómát is okozhatnak együtt. Általában csak annyi történik, hogy az antidepiknek jóval nagyobb affinitása van a szerotonin receptorokra, és az MDMA nem úgy, ahogy "kéne". Viszont a bipolárodon simán rontani fog az MDMA is, és az amphetamine is.

2023. júl. 7. 12:39
 12/29 anonim ***** válasza:
71%

"

Figy, ez most lehet meglepetésként fog hatni, de az emberi szervezetet nem arra találták ki, hogy te narkóval etesd :)

Illegális tudatmódosító. Miért kéne, hogy kompatibilis legyen bármivel is?"

Az emberi szervezetet nem találta ki senki.

"Illegális tudatmódosító." Az annyit jelent, hogy illegális. Semmi többet. Az említett amphetamine például a legjobb ADHD, narkolepszia gyógyszer, ezenkívül a leghatékonyabb "megfázás" elleni szer, és remek fogyasztószer. A mai napig ennek a leszármazottait találod a megfázás elleni szerekben, orrspraykben is. Most feltehetném neked a kérdést, hogy szerinted mi a francért tud pontosan az emberben megtalálható receptorokra kapcsolódni, ha szerinted "ki vagyunk találva", de egészen nyilvánvaló, hogy fogalmad sincs ezekről a szerekről, így feleslegesen nem vitatkozom. Az, hogy egy szer illegális büntetőjogi dolog, és semmi köze az egészséghez. Én minden nap szedek egy amphetaminehoz rettentően hasonlító szert (methylphenidate), amit az orvos ír fel. Nem haltam meg, nem lett bajom tőle. A koffein hatás \ mellékhatás profilja sokkal borzalmasabb, mint az amphetaminé. Az effektív dózis és az LD50 közötti arány sokkal kezdvezőbb az amphetaminenál.

Mindettől független bipolárisnak nem ajánlott, nagyon nem. De az, hogy valami illegális nem jelent semmit. Az LSD is illegális, még is veszélytelenebb, mint az ember által használt tudatmódosítók 98%-a, és az általunk ismert legveszélyesebb (alkohol) pedig legális.

2023. júl. 7. 12:44
 13/29 A kérdező kommentje:
Hát ez nem jó hír :(
2023. júl. 7. 15:39
 14/29 anonim ***** válasza:
Nem jó ötlet kombinálni, tapasztalatból mondom. Nekem erős szoc. szorongásos fóbiám van, régebben erre szedtem rivotril-t. Amivel önmagában nálam nem is volt gond, mikor buliba mentünk bejátszott 1-2 bogyó és volt olyan ami erősen ütközött a gyógyszerrel. Hát egyáltalán nem ajánlom! Viszont a speed nem volt gond, egyáltalán.
2023. júl. 7. 18:44
 15/29 A kérdező kommentje:
És ha mondjuk aznap nem veszem be a gyógyszereket úgy is gáz?
2023. júl. 7. 21:19
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted itt gyógyszerészek/pszichiáterek/toxikológusok válaszolgatnak? Vagy ezt a kérdést viccből írtad ki?
2023. júl. 7. 21:53
 17/29 anonim ***** válasza:
#16 Hisz láthatod, Huscomb1 személyében szakértőt üdvözölhetünk. A koffein is borzalmasabb az amfetaminnál :D
2023. júl. 7. 23:38
 18/29 anonim ***** válasza:
Én meg gyógyszerekre iszok évek óta és bipoláris vagyok. Egy ördögi kör. Elnyomja a depis fázisokat de ha kiürül az alkohol akkor nagyon erős a depresszio.
2023. júl. 8. 03:56
 19/29 A kérdező kommentje:
Nem kamu kérdés. Tényleg bipol vagyok viszont szeretnék bulizni valamikor.
2023. júl. 8. 15:31
 20/29 anonim ***** válasza:
Most ez nagyon vénkisasszonyosan csenghet egyes fülekben, de az van, hogy bulizni lehet drogok nélkül is, sőt. Esetleg értelmesebb emberek társaságát is kereshetnéd, mit szólsz hozzá? Mondom úgy, hogy én sem vagyok egy matyóhímzés, most is vörösbort kortyolgatok, de legalább nem gyógyszerre. Saját káromon megtanultam, hogy Remotivra nem iszunk, pedig az "csak" gyógynövény. Nagyfiú vagy már, tanuld meg jól érezni magad drogok nélkül is.
2023. júl. 8. 19:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!