Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Scippa elvonasi tünetei...

Scippa elvonasi tünetei meddig tartanak?

Figyelt kérdés
Fokozatosan hagytam el a gyógyszert de igy is érzek zsibbadást, fura áramütés szerű fádalmat fejben és végtagokban. Szédelgek néha.
2023. júl. 5. 10:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
Miért ne mondhatna ilyet orvos? Rohadt random számokat nyögnek be ha antidepresszáns abbahagyásról van szó. Én egyszer azt hallottam egy pszichiatertől, hogy 1 hét alatt letehető az escitalopram ami egy vicc.
2023. júl. 5. 18:42
 12/20 A kérdező kommentje:

10es: Főorvos. Ő vezeti a pszichiátriát. Ő mondta. Többször kérdeztem tőle hogy most ez komoly?

Azt mondta hogy barmilyen lassan teszem le akkor sem kerülhetőek el az elvonási tünetek.

2023. júl. 5. 19:29
 13/20 A kérdező kommentje:
9es: Nézd ha az orvos szerint le lehet tenni 1ik naprol a másikra, akkor en ugy gondoltam hogy elég óvatos vagyok így ahogy csináltam. Mindegy mostmar nem fogom ujra szedni. Ki fogom ezt birni. Aztan ha nem javulok 1 honap utan mondjuk akkor elmegyek uj pszichiáterhez.
2023. júl. 5. 19:31
 14/20 anonim ***** válasza:

dehogy lehet egyik napról a másikra. láttam én akár csak 1éves szedés után is durva elvonási tüneteket.

valamilyen szinten lesznek mindenképpen, vagyis igen valószínű, de ezt kellene minimalizálni. azt pedig úgy lehet, ha szép lassa, fokozatosan építed le. ezt nem lehet egyszer csak eldobni (bár ismertem olyat, akinek ez sikerült, de azért ez a típus ritka).

szóval én csakis az óvatos elhagyást javaslom, tervezd több hónapra a felezgetést.

2023. júl. 5. 21:09
 15/20 anonim ***** válasza:

"Miért ne mondhatna ilyet orvos? Rohadt random számokat nyögnek be ha antidepresszáns abbahagyásról van szó. Én egyszer azt hallottam egy pszichiatertől, hogy 1 hét alatt letehető az escitalopram ami egy vicc."

Én nem tudom ti milyen orvosokkal tárgyaltok, de én érdekes módon egyetlen ilyet sem láttam még.

2023. júl. 6. 09:57
 16/20 anonim ***** válasza:

Hány mg-s Scippát szedtél?

Én kb 2 év után, 10 mg-ről, egy hét alatt jöttem le, kb 3-4 hete.

Egy hétig 5 mg, majd azóta 0.

Végtagzsibbadás volt kb egy hétig, kicsit zavaros volt a fejem, de nagyjából a végleges letétel után 1 héttel ezek is elmúltak.

Mióta szedtem a Scippát, jártam és járok is pszichoterápiára mellette.

2023. júl. 24. 11:51
 17/20 anonim válasza:
Én a 25g-ot szedem, de a problémáimra nem elég.le kell cserélni de addig le kell csökkenteni azt mondta a pszihiáter.3 napja már elhagytam és borzasztóan vagyok.szédülök, émelygek..pedig úgy csökkentettem ahogy felírták
2024. febr. 22. 17:39
 18/20 anonim ***** válasza:
ja en foorvosom neurologus es pszichiater azt mondja dobjam el azonnal masnap, mert csak kinlodni fogok hetekig 1 het helyett, es igaza van.
2024. febr. 22. 18:25
 19/20 anonim válasza:

Szorongasos panikbetegsegre szedtem scippát napi 5mg este.

Mellé Rivotrilt napi negyedét eddig.

De kenyszergondolataim lettek tőle a második héten nagyon félek ezektől.

Most két napja nem vettem be

Eddig csak a fejem fáj és émelygek kicsit.

Nem tudom szedjem e ezek után.

Két gyerekem.van akik tartós betegek.

Eléggé ki vagyok ettől.

nov. 10. 16:13
 20/20 anonim ***** válasza:

na de mennyi ideje szedted ezeket? és a Rivotrilból melyiket, azza melyiknek a negyedét? fura ezt olvasni.

de ha hirtelen abba hagyod, lesznek gondok. mindkettő durva tüneteket képes produkálni.

nov. 13. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!