Scippa elvonasi tünetei meddig tartanak?
Ez történik ha nem orvosi felügyelet mellett hagyod abba!
2023. júl. 5. 10:48
2/20 A kérdező kommentje:
1es: Igazad van nem orvosi felügyelet hanem főorvosi felügyelet. Egyébként Te pszichiáter vagy?
Sajnos (vagyis szerencsére) nem tudok erre mit mondani, mert bár én szedtem nyugtatót, antidepresszánst, antipszichotikumot és hangulatstabilizálót (van, amit most is), nekem csak és kizárólag a nyugtató elhagyása okozott gondolt, az sem akkorát, mert éppen kórházban voltam, ahol teletömtek antipszichotikumokkal, szóval nem volt durva. Viszont másfél év után újrakezdtem, most is szedem.
Tehát nekem soha nem okozott gondot az antidepi elhagyása.
Szerintem ne aggódj, valószínűleg elég hamar túl leszel az elvonási tüneteken. Mennyi ideig szedted? Mikor kezdted elhagyni? Ha más nem segít, megpróbálhatod még lassabban, még kisebb adagokban elhagyni.
2023. júl. 5. 11:09
4/20 A kérdező kommentje:
3as: Annyira nem vészes ez az állapot, de folyamatosan érzem. 6 évig szedtem a Scippat. KB 1 hónapja kezdtem elhagyni. 2 napja van hogy semennyit nem szedek.
az úgy gyors 6 év után.
1 hónapig felezni, aztán következő hónapban a feleket minden másnap, harmadik hónapban ezt is felezni, és ezután talán-talán meg lehet próbálni, de ez nagyon egyénfüggő. valakinek még ez is gyors lesz.
2023. júl. 5. 14:57
Te vagy akinek par hete mondtuk, hogy hülyeség amit a főorvos mond, hogy az 5mg azonnal elhagyható? Akkor nem hittèl nekünk, lettek elvonási tüneteid amire szintén mondtam, hogy lasabban kéne elhagynod de most 1 hét elteltével mégis teljesen abbahagytad? Egyébkènt a fizikai elvonási tünetek nagyjából 1 hónapig tartanak.
2023. júl. 5. 15:03
7/20 A kérdező kommentje:
6os: en vagyok. De most mit csinaljak ha a főorvos azt mondta h 1ik naprol a masikra tegyem le???
En magamtol csinaltam fokozatosan
8/20 A kérdező kommentje:
6os: most egy ideje a félnek a felét szedtem es 2 napja hagytam el azt is... egybol jelentkeztek ezek a zsibbadós, bizonytalan erzeses tunetek :(
De ezért mondtuk hogy barom az orvos, úgy teszed le ahogy te akarod. Persze hogy jelentkeznek az elvonási tünetek ha gyorsan hagyod el. Mondtam a korábbi kérdèsednél is hogy az elvonás elkerülése érdekében kb 2 honapig 2,5mg-t szedj utána pedig annak a felét még néhány hétig. És még azután is csinálhatod azt hogy egyik nap beveszel 1,25mg-ot, a következő nap pedig nem ès igy váltogatod hetekig. Minél lasabban és fokozatosabban teszed le annál könnyebb lesz. 6 évig szedted, most mièrt akarod gyorsan abbahagyni? Magadat szivatod.
2023. júl. 5. 18:23
Biztos, hogy ilyet orvos nem mondott.
2023. júl. 5. 18:36
Kapcsolódó kérdések: