Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy néz ki egy adhd kivizsgálás?

Hogy néz ki egy adhd kivizsgálás?

Figyelt kérdés
Szeptemberben megyek egyetemre, és mivel kb 200 km-re lakom az egyetemtől, a kollégium nem is volt kérdés, egyértelmű. A kollégiumi felvételhez is pontokat kell gyűjteni, és a távolság miatt lenne bőven pontom, de az adhd miatt is adnak pontot, amivel ugyan nem vagyok diagnosztizálva, évek óta szeretném kivizsgáltatni, csak sosem tudtam hogy mondjam a szüleimnek, ez viszont egy tökéletes alkalom lenne. Viszont mielőtt beavatnám a szüleimet megkérdezném, hogy mégis hogy zajlik egy ilyen, kb hány alkalom, mire kiderül, hogy tényleg adhd-s vagyok e?

2023. júl. 4. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
61%

Miért kellene beavatni a szüleidet?

Ha eddig nem voltatok olyan normális családi kapcsolatban, ahol észreveszik, ha van valami a másikkal, akkor minek?

2023. júl. 4. 16:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
éves várólista van kiviszgálásra, szóval szeptemberig nem kapnál diagnózist. Magánban is van vizsgálat kb 80e-100e ft, lehet azt is elfogadják.
2023. júl. 4. 16:54
 3/8 anonim ***** válasza:
15%

Hát te már nem kapsz diagnózist addig.

"Miért kellene beavatni a szüleidet?" Az ADHD kivizsgáláshoz szinte elengedhetetlen egy szülő\tanár is, "heteroanamnézis", hogy eltudja mondani pontosan milyen volt gyerekként az ember. Nyilván ez nem mindig lehetséges, de sokat segít, ha van.

"Magánban is van vizsgálat kb 80e-100e ft, lehet azt is elfogadják." Ott sem fog már sorra kerülni.

2023. júl. 5. 13:00
 4/8 anonim ***** válasza:
8%

Nos, attól független, hogy sorra már úgy sem kerülsz azért leírom. Általában minimum 2-3 alkalom kell, ez attól is függ, hogy mennyire komplikált eset vagy. Alapvetően kell egy DIVA diagnosztikai interjú, aminek részét képezné az is, hogy anyukáddal\apukáddal elbeszélgetnek. [link]

Erről itt olvashatsz, bár ez a 2, van már újabb.

Igazából itt elmondja a SOTE hogy csinálja.

[link]

2023. júl. 5. 13:03
 5/8 anonim ***** válasza:
Államiban 1-1.5 év a várakozási idő,annyira sok a beteg.Kb.esélytelen,hogy addigra sorra is kerülsz.
2023. júl. 6. 10:02
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
1-1.5-nél több.
2023. júl. 6. 10:05
 7/8 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Én a Nyírőbe tavaly májusban jelentkeztem be,idén májusban már vizsgáltak.Persze lehet, hogy azóta csak nőtt a várólista...
2023. júl. 6. 10:25
 8/8 anonim ***** válasza:
15%
Az akkor volt, a Nyírő azóta nem is fogad új pácienseket, elég régóta. Nagyon gyorsan beteltek.
2023. júl. 6. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!