Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért tűnnek boldognak azok...

Miért tűnnek boldognak azok az öngyilkosok napokkal az előtt, mielőtt megteszik?

Figyelt kérdés

Pl Chester benningtonró öngyilkossága előtt pár nappal a családjával: [link]

Illetve vett a családjának egy nagyon jó helyen egy házat is még előtte közvetlen. Miért?

Utolsó videója 36 órával történt az eset előtt: https://www.youtube.com/watch?v=bCWImsohKT0

2023. jún. 29. 23:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%

En nagyjabol hallottam Chester fiatalkorarol, meg felnott korarol.

Major depis vagyok, voltam korhazakban is, le kellett szedalni (agressziv voltam magammal).

4-szer kiserletem ongyilkossagot halalos modon. Mindig magamhoz tertem sajnos.

Kulonbozo fazisokon mentem at en legalabbis:

a,Fiatal korom ota gondoltam arra hogy mi lenne ha meghalnek, kb 14 eves lehettem.

Nem igazan ereztem szuiciditast, csak valamiert ezen gondolkodtam, viszonylag sokat.

Elkezdtem falcolni magam, de apam meglatta es mondta hogy ilyet tobbet ne lasson rajtam.

b, Egyre tobbet gondolkodtam magamrol, az eletrol, masokrol negativ jelleggel.

De ez ilyen 1 evig tartott kb.

Regebben is voltak ilyen tendenciaim, de kevesebb. A regebben az mar evtizedeket jelent.

c, Aztan elfajult minden. Erosebb szomorusag, erzelmek, melankolia, magammal szembeni aggresszio.

Magamat okoltam hogy mi a fszert vagyok ilyen.

Miert nem lehetek normalis mint a tobbi, miert nem orulok azoknak a dolgoknak, amiknek mas is.

Miert nincsenek barataim, miert nem akarnak velem lenni, miert ez miert az miert minden miert semmi

Persze mar jartam pszichologushoz/pszichiaterhez

d, Elkezdtem vagdosni magam - mai napig.

c, Rovid ideig de intenziven alkoholizaltam. 3 hetig. Tudom nem sok, de sosem ittam.

3 hetig mindennap kb naponta 2 - 3 uveg 11%-os bor. Es vegre nem ereztem semmit, sot talan fellazultam

De nem tartott sokaig. Ha szulok otthon voltak kimentem valahova es ott ittam. Szuleimmel lakok.

e, Amikor egyedul hagytak, 2 napra mentek el valami ugyet intezni. Valami uj lakas/haz, aztan utana hazajottek mindig.

Es mindig ekkor volt kaosz mert ekkor szabad kezet kaptam mindenre kb.

Egyedul hagytak, akkor megint szetittam magam, xanaxot dobozra, rivotrilbol marekra fogyasztottam.

Ebbol az lett, annyira emelkszem, hogy egy rohadt nagyot vagtam a karomon de nem ereztem semmi fajdalmat.

Iszonyu vastag voros nyom maradt, reszben tudatomnal voltam, elszoritottam a sebet ameddig el nem allt, de ugy szetnyilt...

azt hittem kva nagy bajt csinaltam.

Nem akartam sebeszetre menni, mert bekuldott volna osztalyra, meg annyira nem verzett csak kis idovel utana.

f, Otthagytam az aktualis pszichologust, semmit nem hasznalt nekem. 5 pszichologust lattam es 6 pszichiatert + korhaziak.

Kezeles-rezisztens sulyos klinikai depresszios a diagnozisom meg par szemelyisegzavar.

Egyedul a xanax, rivotril, clobazam, medazepam, beta-blokkolok meg ilyenek nyugtatnak. Ja meg zolpidem.

Szoval ugy erzem lesz hamarosan egy utolso probalkozasom. Mar tapasztalt vagyok, az egyik sikerult is volna.

De hezitaltam ahogy szoktak irni, elni akartam tovabb.

Viszont most mar keszen allok. Emlekszem miert akartam elni, mar tagadom oket.

Nagyon motivalt vagyok, megterveztem minden szempontbol. Nem lesz visszaut.

Egy par honapot hagyok meg elvezni es probalni nem figyelni a lehuzo erokre.

Szeretnem meg elvezni amit meg kinal az elet, de utana mar nem akarok szenvedni, mert tul sok es mar regota vagyok ra.

Es mar reg megkellett volna halnom. Ez nem elet, ez nem folytathato normalis, megszokott modon.

Szoval a kerdesre valaszolva, en el tudom kepzelni nem csak Chesterrol, de masokrol is, hogy az utolso pillanataikban talan a legboldogabbak.

Akkor erzik szabadnak magukat es hamarosan jon a vege a fajdalmaknak amik evtizedek ota egetik a mentaljat belulrol es felemesztik.

Vegre le lehet dobni a maszkot. Vegre el lehet dobni a multat, a jelent es nincs jovo ami megtobb kinzast kinal.

Es ennek en is orulok.

2023. jún. 29. 23:26
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
Ennél szerintem kevés egyértelműbb dolog van. A - számára - óriási terhet jelentő lét megszűnése, szabadságérzet. A házvétel teljesen más ügy, mire költse a pénzét, ha halott? Inkább nekik adja, ilyen módon.
2023. jún. 29. 23:26
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Első válaszoló az egészet érthetően megfogalmazta, sajnos tudom, min mész keresztül.

Több, mint valószínű, hogy törölni fogják a választ, mert itt ez a divat. Nincs szólásszabadság.

2023. jún. 29. 23:39
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

3

Koszonom, hogy megerted es aterzed amirol irok. Keves az ilyem empatikus ember sajnos.

2023. jún. 29. 23:41
 5/11 anonim ***** válasza:
1%
Szóval hoztál 1 dbpéldát, Chester Benningtont, akiről minden minimálisan is tájékozott ember tudja, hogy nem lett öngyilkos.
2023. jún. 29. 23:51
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Azt amugy nem ertem, hogy a 2. valaszolo miert van leszavazva en meg igen, amikor az en vegso lenyegem/koncepciom ugyanaz mint az ove?

Illetve van egy 83%-os felhasznalo aki mindent leszavazott eddig - leirnad hogy miert vagy inkabb ezt is leszavazod?

Tisztan leirtam a multam, a jelent. Velem ez van. Nem tudom nem hiszel a mentalis betegsegben vagy valami?

Sosem ertem az ilyeneket... de szavazzal le mindenkit...

2023. jún. 29. 23:51
 7/11 anonim ***** válasza:
82%
Örülnek hogy végre elszánták magukat és hamarosan megkönnyebbülnek, minden teher lekerül a vallukrol és minden fájdalom elmúlik.
2023. jún. 29. 23:52
 8/11 A kérdező kommentje:

5

A kerdesem nem CSAK Chester Benningtonrol szol.

"Miért tűnnek boldognak azok az öngyilkosok napokkal az előtt, mielőtt megteszik?"

Nem tudom mi nem megy? Olvasas vagy ertelmezes?

Chester Bennington egy pelda a fokerdesre. Nem ertem a gondod ezzel. Bohockodsz.

2023. jún. 29. 23:59
 9/11 anonim ***** válasza:
70%

6-os en vagyok

"Azt amugy nem ertem, hogy a 2. valaszolo miert van leszavazva en meg igen, amikor az en vegso lenyegem/koncepciom ugyanaz mint az ove?"

Elirtam, hogy a

"2. valaszolo miert van leszavazva amikor en meg nem az elso kommentemben az en vegso lenyegem/koncepciom ugyanaz mint az ove?"

2023. jún. 30. 00:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert már megvan az elhatározás és tudja, hogy nem sok van hátra
2023. jún. 30. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!