A szerencsejáték mitől okoz függőséget ha csak egy "játék"?
Figyelt kérdés
Nincs benne koffein, nikotin stb...2023. jún. 28. 23:21
1/6 anonim válasza:
Attól, hogy vannak, akik annyira belelovalják magukat,
hogy a következő héten, a következő kaparáson biztos megnyerik a fődíjat, hogy a végén a gatyájuk is rámegy, inkább nem esznek, nem fizetik a rezsit, eladósodnak. Ez olyan súlyos betegség, mint az alkoholizmus, vagy az internetes játékfüggőség.
2/6 Szabi15 válasza:
A dohányzás a nikotin mellett azzal is tud függőséget okozni, hogy ,,megjutalmaz minket", enfordium szabadul fel attól, hogy rágyujthatok. Szerintem az alkoholnál is így van, ugyanis már az első pohárka bortól megnyugszom, pedig valójában annnyitól még nem érzem az alkohol hatásait. A számítógépes játékokra is nagyon könnyű ráfüggni, ez is megesett már velem, pedig ott sincs kémia anyag. Csak a szervezetünk boldog lesz tőle, és boldognak lenni jó. Ebből fakad a függőség szerintem. Talán a szerencsejátéknál van egy plusz rizikófaktor, ami az előbbiek esetében nem (de, bizonyos számítógépes játékoknál igen), hogy csak még egy esély, csak még egy esély, lehet hogy most fogok nyerni. Hogy a remény belehajszol minket abba, hiszen a remény hal meg utoljára, hogy ne akarjuk feladni. A szikrányi kis esély megnöveli az épkézláb gondolatainkat, mert olyan örömmel tölt el a lehetséges nyereség gondolata és annak következményei. Szerintem.
3/6 anonim válasza:
Szépen megfogalmazták már előttem, annyit tennék még hozzá, hogy egy kisebb összeg nyerése eseten még jobban úgy érzi az ember, hogy van esélye elvinni a telitalálatot.
4/6 anonim válasza:
Az agynoromkozpontjat stimulalja mint minden fuggoseg. Ha nyersz orulsz.
Nem olyan bonyolult dolog ez.
6/6 anonim válasza:
Mert változó arányú megerősítési tervre épül. Ez azt jelenti, hogy nem tudod mikor jön a nyeremény, a következő vagy az ezredik próbálkozásra. Ezért aztán próbálkozol és próbálkozol tovább. Plusz eléggé meghintáztatja a dopmaint ami örömet okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!