Lehetséges, hogy 1 esemény hatására megszabadultam a függőségemtől?
Van az a közmondás, hogy tudod kik szoknak le leghamarabb a cigiről? A tüdőrákosok...
Na most velem az a helyzet, hogy 10 éve sportfogadok akkor voltam 16, most vagyok 26. És a 200 forintoktól eljutottam oda, hogy most teljesen nullán vagyok.
Az elmúlt évben rohadt sokat nyertem, pár hete még 1 millió forintom volt. Viszont sosem kerültem adósságba, mindig volt egy határ. Jártam pszichologushoz is, de az semmit nem segítetett. Azért durvult el velem ez a dolog, mert én tényleg jó voltam ebben, volt hogy egy hónapban 300.000 Ft ot is kiutaltam. Máskor ezekből fizettem vissza diákhiteleimet. Csak ahogy jól ment egy idő után megváltozott az értékrendem. Mivel pont akkor kezdtem el nagyban játszani, miután felmondtam a munkahelyemen. És volt eredetileg melót kerestem, de olyan jól ment ez hogy a felmondásomkor volt 500.000 Ft om, eltelt 8 hónap éltem rendesen és még lett 1 millióm.... 3 nap alatt elbuktam 875-900.000 Ft-ot.
Aztán ahogy elbuktam, egyből kerestem melót. Találtam is szerencsére, nem válogatok. Amikor fogadtam azt mondtam, hogy ha nem fizetnek 250-300 ezret nem is megyek melózni.
Szóval visszatérve az elejére, mindig amikor buktam eddig újra és újra akartam játszani, visszanyerni, amikor meg sok volt hogy még több legyen. Most pedig hogy elbuktam egy ilyen nagy pénzt, meg sikerült értenem, hogy ez a játék rossz. Egyébként hívő ember vagyok, és a Bibliában 2 dolgot nem értettem meg az egyik a paráználkodás a másik pedig a szerencsejáték. Hogy miért rossz az.
És most nem úgy vagyok vele, mint eddig bármikor, hogy kéne egy kis pénz de jó lenne ezt meg ezt a meccset megtenni, vagy visszamenni az időben és a tegnapi X - Y meccset bár ne tettem volna meg. Hanem most úgy hogy a tinédzserkori önmagam helyében azt az első 200 Ft os tippmixet nem vettem volna meg amivel nyertem 1.200 Ft ot.
És mindezek hatására úgy gondolom, hogy nem tudom mi lesz még előttem eléggé félek a jövőtől, de ez a dolog mostmár maradjon mögöttem és ne nézzek vissza. Egy csomó régi tárgyat és jegyzetet kidobtam. Megjegyeztem a dátumot és ennyi.
Én a cigiről szoktam le 1 esemény hatása miatt. 15 éves koromban kezdtem cigizni, és 28 évesen hagytam abba. Nőként erős dohányos voltam, napi 2 doboz sophiane cigit szívtam. Fel sem fogtam, hogy milyen büd9s lehetett, a ruhám, hajam, szám.Mindig ápolt nő voltam, de nem éreztem, hogy büd9s cigiszagú vagyok.21 éves lehettem amikor kiderült, hogy asztmatikus allergiám lett. De ez sem motivált, hogy abbahagyjam a cigizést, egészen addig a napig, amikor a munkahelyemen heves köhögőröham jött rám, és a köhögés után elájultam. Kollégáim hívták a mentőt, mert ahogy mesélték, elborzadva látták, hogy a számból dől a vér. Azt hitték a nyelvemre haraptam, és azért vérzik. Ájult állapotból is alig bírtak felébreszteni. Bevittek a kórházba, egy csomó vizsgálat után a doki közölte vele, hogy a tüdőm komoly bajban van. Asztma is durván erősödött, a köhögési roham is egyfajta asztmás roham volt, és oxigén hiánya miatt ájultam el. Nem haraptam el a nyelvemet. A vér a fekényes légcsövem eredménye volt. Közölte az orvos, hogy van abbahagyom a dohányzást, vagy nem élem meg az 40 évemet sem. Orvos szájából hallani elég megrázó volt. Bevallom sírtam is, hogy miképpen lehettem 15 éves korom óta olyan ostoba, hogy szándékosan rocsolom a tüdőmet. Akkor megfogadtam, hogy soha többé nem cigizek. Meg akarom élni a 80 éves koromat.
Jelenleg 47 éves vagyok. Már rég nem dohányzom. Asztmatikus allergia még mindig az életem része, de ma már nem olyan vészes. Van amikor fél évig nem is kell ventolint használnom. Mindig megyek tüdőszűrésre. A doki szerint lassan újra szép tiszta a tüdőm.. mert ahhoz sok sok év kell, hogy teljesen kitisztuljon.
Szóval igen van olyan sokk vagy esemény amihez elég csak 1, és az ember gyökeresen megváltozik.
"Lehetséges, hogy 1 esemény hatására megszabadultam a függőségemtől?"
Nem lehetséges.
Már lassan 6 napja nem játszottam,
Nem is akarok.
Most lehet ha itt lenne fél-1- vagy 2 millió forint akkor játszanék.
A semmiből nem lehet, semmi alatt itt értem még a 200.000 Ft ot is, mert matematikailag semmi esélyed, akkor már inkább lottozz... ha 1:2-höz 1:3 hoz az esélyed akkor éri meg. Lutriba belemenni hülyeség.
Munkával annyit meg úgy sem fogok megkeresni.
De egyébként is nyerőben lehetetlen abbahagyni, mert volt úgy hogy na csak őszig játszok, aztán csak decemberig... Aztán olyan könnyen és olyan sok jött, hogy eltorzult a gondolkodásom is.
volt olyan, hogy valami 100 ezerrel tettem meg 1.30 oddson hogy lesz gól még egy meccsen. 1 perc múlva jelezte, hogy gól. Na most ez 1 perc alatt 30 ezer +.
Innen rohadt nehéz visszaszokni a való életbe.
csomó ilyet csináltam.
Volt olyan hogy reggel +15. Visszafeküdtem aludni, tényleg már szinte csak ezt toltam mindig.
A sors ironiája, hogy akkor amikor volt pénzem csak erre szántam. Most pedig hogy nincs megláttam csomó más jó dolgot is az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!