Tegretol hatásos lehet hangulatstabilizálásra?
A pszichiáterem szerint bipoláris depresszióval küzdök, rengetegszer elkapnak negatív gondolatok, amiktől nem tudok szabadulni, ezt mániának nevezte.
Szerinte nem csak az lehet mániás időszak, amikor valaki kicsattanóan jókedvű.
Az elmúlt években az alkohollal is voltak problémáim, és ahogy olvastam, ezt a gyógyszert ilyen esetben is fel szokták írni.
Szóval Tegretolt kaptam, este 200 mg-ot kell bevennem, ez lesz az első este.
Nem tudom, mit remélhetek tőle.
Konstans nagyon rossz passzban vagyok, a jókedv messziről elkerül.
Van esetleg tapasztalatotok ezzel a készítménnyel kapcsolatban?
Köszi!
Karbamapezine ha jol tudom?
Antiepileptikum, de skizofreneknek/skizoaffektiveknek adjak inkabb meg bipolarisoknak.
Hat... valamilyen szemszogbol stabilizal az biztos, de nem tudom, hogy ugy mint egy lamotrigine vagy pregabalin, gabapentin, litium meg ilyenek.
Igen, így van, karbamazepin.
Én is főleg azokat olvastam, amiket leírtál a második bekezdésedben.
Ha az állandó sírást, és "feszültségrohamokat" megszüntetné, már az is segítség lenne.
Igen. Annak is számít (hanhulatstabilizáló).
Nekem borzalmas memória gondokat okozott. Azért hagytam abba. De mindenki másjogy reagál a gyógyszerekre.
Engem rettentően szuiciddá tett. Sokkal rosszabb lett rajta az állapotom. (Ritka eset, hogy ilyen mellékhatàsa van)
Aztán kaptam kventiaxot, na az hozott rendbe. Az állandó sírást meg ilyeneket megszüntette szinte teljesen.
Köszi a további válaszokat!
Arra esetleg emlékeztek, hogy a szedést megkezdését követően mikor jöttek elő mellékhatások?
Ma fogom a másodikat bevenni, félek tőle, hogy még pár nap, és előkerül valami olyasmi, ami még mélyebbre taszít.
Nekem rá kb. 4-5-6 napra jött elő.
6-os voltam
Nekem hetek-hónapok után jött elő a memória gond. Komolyan mondom, azt hittem, hogy demens lettem. Érintette a hosszú-, közép- és rövidtávú memóriámat is. A doki persze azt mondta, hogy nem a tegretoltól van... fel tudtam volna robbanni. Aztán amikor abbahagytam, akkor lassan visszajöttek a dolgok, de van, ami végleg elveszett, csak arra emlékszem, hogy emlékeztem arra az adott dologra, de nem jut már eszembe, hogy mi volt.
3-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!