Bipoláris vagyok, nem múlik a depresszióm. (?)
Nálam nagyon későn, 40 éves korom után diagnosztizálták a bipoláris zavart, de nagyon nagyon valószínűnek látszik, hogy jó a diagnózis. Először hipomán voltam, aztán jött egy enyhébb depressziós időszak, aztán egész jól voltam. 5 évvel ezelőtt viszont ismét depressziós lettem, de az már elég súlyos volt. Viszont 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben tavasszal jobban lettem, mind a három évben pár hónapig "jól" voltam (azaz pörögtem). Idén viszont semmi javulás, sőt, ennyire depis még soha nem voltam és még napról napra rosszabb is. Rengeteg gyógyszert szedtem már, jártam több terápiába (igaz, azokba még pont akkor, amikor nem volt meg ez a diagnózis). Nagyon elegem van.
Aki szintén bipoláris, tud vmi biztatót mondani?
20
Köszi, hát igen, mondjuk a bipol miatt valószínűleg tényleg kár lenne terápiára menni, egyetértek. Mondjuk nekem a van még 1-2 dolog, ami miatt bőőőven lenne értelme terápiára menni, de azok más dolgok (szorongás ill. borderline is vagyok, bár az csak enyhén - ez nem sejtés, hanem erről is van természetesen diagnózisom).
Pénzem nincs rá. Úh. mindegy.
Hát igen. Ugyanez a cipó. A TB-sek nagy része bunkók, flegmák, hanyagok, idősek és nem képzik tovább magukat, de ők tudják a legjobban 1960-as tanulmányaikból.
Pl. az enyém sokszor elfelejt támogatást írni 2 dbz gyógyszerre, fizethetek 16 000 forintot. Hívhatom fel amikor már nem rendel és nincs gyógyszerem. Tök jó. Pregabailnt ne is ismerte szorongásra. Clobazamot sem. Pedig ő neurológus is egyben.
70 éves létére szenilis is és rosszul hall, nincs készülék.
Konzultáción sorolom mi kell. Lassan mondom hány doboz, mg, és kérem szépen, hogy támogatással ha lehet mert van rá. Erre sokszor elküld a picsába, szó szerint, volt hogy ordibált velem hogy a fszáig van a munkával (hétfő volt).
Aztán hát nem elfelejtett egy gyógyszert felírni? Nem. Felírt egy drágábbat, plusz nem támogatott. Pedig tudja, hogy mínuszban vagyok és mondom neki, hogyha nem ír támogatást nem tudom kifizetni.
A jó orvosok már leléptek. Ennél csak rosszabb lesz. Befeküdni értelmetlen, csak telenyomnak antipszichóval, rivotril vagy ami van, 2 hétig nézed a plafont és ugyanott tartasz.
És ezek után meg menj dolgozni, végezd a munkád, szerezz megértő párt, legyél felelősségteljes, legyél produktív, örömteli, élvezd az életet.
Barátok, haverok, ismerősök is elvártak ugye szülők által meg szakemberek által. Én vagdosom magam pl. háziorvosom annyit mondott ez önsajnálat semmi több.
Már fáradt vagyok... az ellenállhatatlan gravitáció, akármerre megyek, nézek, akármire gondolok, mindig egy út hamis reményhez vezető út van.
Egy út van, amit én "antibiotikumnak" nevezek, ami minden életformának véget vet ami bennem van most már. Már kifogytam a lehetőségekből. Ezért próbáltam már 5x. A 6. az utolsó.
Nem sértésként, de a borderline brutális.
Viszont talán arra a terápia segíthet ha rádjön a dühös - depressziós - bizalmatlanság állapot (közös néven neurotikus/neurózis). Szintén kezelés-rezisztens. Mert az egy személyiségzavar.
Ezekre nincs gyógyszer sajnos vagyis csak nyugtatók, hangulatstabilizálók Rivotril, Xanax, Lamictal(nem lamolep! hatóanyag persze lamotrigine).
Antidepik, antipszichók max szedálnak meg mellékhatások és minek. De mivel Bipol1 is vagy, ezért lehet az is kell.
Hát nagyon nem irigyellek, sajnálom. És sajnos ezek sosem javulnak. Ha a gyógyszer hat, az is csak egy ideig, szervezet hozzászokik. Váltani kell - kellemetlen és mire megtalálod a jót, lehet 1 évnyi munkanélküiség meg a szerencsétlenséggel velejáró dolgok.
Ezt vagy bírod, vagy ez bír téged. Tőled függ? Tőle függ? Szakemberek szeretik azt mondani, hogy tőled függ, könnyű hibahárítás - ő nem tud gyógyítani, kezelni, de elkéri a pénzt ezért téged okol rendszeresen, 5 pszichológusnál voltam és 6 pszichiáternél, 2 különböző pszich. osztályon zárton és nyílton.
A mai helyzeteket ítélve csak akkor menj be ha borzasztó kritikus állapotban vagy.
Én személy szerint kerülöm az osztályt minden áron. Nincs higiénia, veszélyes emberek, szomorúság mindenhol, néhány zárt osztályút kiengednek nyíltra mert nincs hely, ami nagyon felelőtlen, ők veszélyesek, lopások, bunkó nővérek és még sorolhatnám. Orvosok meg látni sem akarnak.
22
Köszi a válaszod.
"Egy út van, amit én "antibiotikumnak" nevezek, ami minden életformának véget vet ami bennem van most már. Már kifogytam a lehetőségekből. Ezért próbáltam már 5x. A 6. az utolsó."
Nagyon sajnálom, hogy így gondolod. Örülnék neki, ha nem tennéd meg.
"Én személy szerint kerülöm az osztályt minden áron. Nincs higiénia, veszélyes emberek, szomorúság mindenhol, néhány zárt osztályút kiengednek nyíltra mert nincs hely, ami nagyon felelőtlen, ők veszélyesek, lopások, bunkó nővérek és még sorolhatnám. Orvosok meg látni sem akarnak."
Én kifejezetten szeretek pszichiátrián lenni. Vidéken voltam kétszer hónapokat, meg a Nyírőben is kétszer voltam, ott csak 1 hónapot ill. két hetet. Mondjuk a Nyírőben nyáron voltam, egész nap sétáltunk, dumáltunk, cigiztünk, hűsöltünk a parkban, büfében vásárolgattunk, szóval k.rva jól elvoltam. Igaz, mindkét esetben pörögtem. A vidéki hónapokig tartó alkalmak nem voltak szuperek, mert depis fázisban voltam, de volt mindenféle tök jó csoport, még állatasszisztált terápia is.
Most is bemennék valahova, de a dokim azt mondta, hogy ne menjek. Még gondolkozom rajta.
23
Köszi a válaszod. Neked úgy nagyjából van vmi megfigyelhető ritmusa a depinek ill. hipomániának?
Én azért írtam ki a kérdést, mert gondoltam, hogy hátha valaki megerősíti, amit egyszer valaki mondott vagy olvastam, hogy ha az elmúlt 3 évben átestem depiből kevertbe, hipomániába, mániába, akkor valószínűleg idén is így lesz, de nem lett így...
Persze, ki kell bírni a depressziót, de én úgy érzem, hogy nem bírom ki. :(
26
Értem. Sajnálom. :( Köszi a válaszodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!