Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Én gondolom rosszul vagy csak...

Én gondolom rosszul vagy csak az első nap miatt van ez?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok! Ma volt az első napom a munkahelyemen. Első kb 2-3 órában rájöttem, hogy milyen jó lenne ha még tanulhatnák, és attól félek, hogy belefogok örülni ebbe, barátaim egyetemeznek még meg minden, én meg itt vagyok, aztán már dolgozom is! Viszont nagyon kreatív vagyok, és munka után szeretnék majd még más dolgokkal is foglalkozni! Csak az az igazság, félek, hogy bele fogok örülni ebbe ami most lesz. 8-kor elmegyek 4-kor haza érek. S minden nap ilyen lesz, nem fogok tudni mást csinálni mellette. Amiket szeretnék, tudom ilyen lesz/ilyen a felnőtt élet! De, hogyan, tudnám ezt átvészelni? MERt csak az motivál, hogy aránylag jól fogok keresni, kezdő bérem 260-270, próbaidős, vége pedig nettó 320.000 + juttatások első munkahelyemen 19 évesen! Szerintetek ez rossz fizetés? tudom, hogy sokkalta kevesebbért is dolgoznak

Vagy olyan elképzelhetetlennek látom még a jövömet. Ennyi pénzből ( még itthon lakom ) hogyan fogok, kocsit vásárolni, házat, szorakozni, barátnőzni. Vagy tényleg nem tudom mit kéne tegyek mert....Egyszerűen kilátástalannak látom a jővőmet így! SEGÍTSETEK!

#élet #mentális egészség #felnőtt élet #Kiégés elleni védelem
2023. jún. 22. 18:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nincs önismereted, nem azt csinálod, amit szeretnél, illetve kötelezőnek fogod fel a munkát, mert ezt nevelték beléd. Hogy mi/ki akadályozott benne, hogy csináld, amit szeretnél, azt nem tudhatjuk.
2023. jún. 22. 18:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Kapunyitási pánikod van.

Egyik oldalról nyílván a szüleidnél élve meg úgy az átlaghoz képest jó a fizu, de saját életet felépíteni kevés.

Szerintem fejleszd magad, hogy olyat dolgozhass, amit szeretsz.

Amúgy ha beáll az életed már jobb lesz, addig is kitartás!

2023. jún. 22. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, ez szopás, és tényleg ilyen a munkahelyi élet, nem tudsz onnan olyan simán ellógni, mint az iskolából. A jó hír viszont az, hogy ha azt csinálod, amit szeretnél, akkor jól érzed magad munka közben. Te még fiatal vagy, ha most pár hónap alatt kitalálod, hogy mit akarsz magaddal kezdeni, akkor jövő szeptemberben már kezdheted is az egyetemet, vagy ha még gyorsabb vagy, akkor talán egy keresztféléves is besikerülhet. Levelezőt/távoktatást csinálhatod munka mellett is, bár az elég kemény, viszont megvan a hatalmas előnye, hogy mellette rendesen keresel.

De nem muszáj egyetemre menned, csak az a fontos, hogy kitaláld magadnak az irányt, és képezd magad a célnak megfelelően.

2023. jún. 22. 18:38
 4/5 anonim ***** válasza:
rt nem jelentkeztél továbbtanulni? 19 évesen tényleg nem egy irodában kéne rohadnod 8-4-ig. Tanulj!
2023. jún. 22. 18:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Én már bele őrültem. 19 évesen eljöttem kamionsofőrnek, aztán most itt vagyok 20 évesen teljesen kiégve. Semmire nincs időm, a pénz sem olyan jó, tekintve hogy heti 2×13 óra és heti 3×15 óra a munkaidő és erre fizetnek nettó 500-550-et.

Azon gondolkozom mostanában, hogy nézek valami 8 órás munkát ahol kevesebbet fizetnek ugyan, de van magánéletem.

Szerintem napi 8 óra munka mellett simán megoldható és rohadt jó az a fizetés amit említettél. Ne aggódj, ne idegeskedj semmin, tudd le azt a 8 órát, menj haza és élvezd az életet. Járj szórakozni, élj a hobbidnak és képezd magad. Csak rajtad múlik hogy hogy állsz hozzá.🤷‍♂️

2023. jún. 22. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!