Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Eszcitalopram nellé duloxetin?

Eszcitalopram nellé duloxetin?

Figyelt kérdés
20mg escitalopramit szedek, nem működik elégge 1 év után, felirtwk mellé 30mg duloxetint (dulodet v cymbalta). Egyből 30 mg-ot kéne szedni, milyen tünetek várhatóak?

2023. jún. 21. 10:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
41%
amugy azt vágod hogy nem egy emberrel vitatkozol hanem többel? Én leírtam az elején, hogy nem gyakori egy SSRI ÉS SNRI együtt mert két szerotoninra ható antidepresszánst nem szoktak együtt adni (és itt egy nagy leegyszerűsítéssel éltem mert a mirtazapint nem vettem ide ami ugye egy szerotonin antagonista nem oedig visszavételgátló). Erre te rákontráztál, hogy ez nem igaz, hiszem a california rocket fuel esetèben is két szerotoninra ható antidepresszánst adják, ami igaz is, de ebben a kontextusban tök félreérthető mert olyan mintha azt akarnád alátámasztani, hogy szoktak adni SSRI és SNRI-t együtt.
2023. jún. 27. 19:05
 22/30 anonim ***** válasza:
66%

Igen, mert sokan nem ismerik a farmakologiat, orvoslast.

Ahogy irtam en mindkettore jartam.

Valahogy ketlem, hogy a valaszolok jartak ilyen egyetemekre.

Szoval szivesen folytatok diskurzust akar 10 emberrel, hogy felvilagositsam oket arrol, amit valoszinuleg szednek/szedhetnek/szednenek.

Es ezt nem csak en irom, 5 tanulmanyt csatoltam - mar aki erti a szakszavakat angolul, meg az angolt.

Esetleg statisztikai koncepciókat: STDEV, CI, CL, p-value (amit valamikor csak zarojelben irnak mert csak azok ertik akik tudjak mi az), szignifikancia, Gauss gorbe, Poisson eloszlas pl de van rengeteg es nem mindegy kiertekelesnel, SPSS, kurtosis/skewness, outliers, soroljam még?.

Pszichologiai elemzesekbol: Hamilton scale, MDRS, BDRS, BDI

Farmakologiai ismeretek: tomegspektometria, gazkromatografia, VMAT, monamines, catecholamines, Tmax, Cmax, half-life (errol talan hallottal de fogalmad sincs mi az csak gondolod hogy mi az), pathways, amygdala-striatum-hippocampus reward pathway-system, basal ganglia, adrenerg receptors, VGCC, SGIC

Ezek mind szuksegesek MINIMUM, hogy ertelmezd a tanulmany amiket kuldtem - ha csak annyit olvasol el, hogy conclusion: very good, akkor zard be es ne hivatkozz ra. Bizonyosodj meg roluk.

Bocs hogy okoskodok, de ez az allando megkerdojelezes meg 5 kormanyzati tanulmanyi link ellenere is meg mindig ugyanazt loki par illedelmes joakaro, hogy milyen hulyeseget beszelek, a masik meg osszekeveri a szavaimat szandekosan es mar belefaradtam ebbe.

Tobbet nem irok semmit, mert ertelmetlen. Allando bizonytalansag, nyugodtan utana lehet nezni annak amit irok, talan meg utana is neztetek, erre ide irjatok hogy nincs igazam.

Gratulalok.

Emellett van egy filantrop akit mar nem tudom hanyadszorra emlitek, de annyi kommentet pazaroltam ra mire rajottem hogy direkt csinalja, hogy kesz.

Segiteni jottem, mert ez szabad oldal ilyen szempontbol, kommentelni barhova lehet.

Igen volt hogy elirtam valamit, de kjavitottam. Bocsanat.

Tobbet nem irok, mert fele olyan ertelmetlen aktivitas, mint ammal a csodaembernek segiteni tisztazni a farmakologiat.

Jo egeszseget mindenkinek.

2023. jún. 27. 19:36
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem egy szakmai fórum, az is ellenőrizhetetlen, hogy a kérdező valóban a leírt gyógyszereket szedi. Kérdéses, hogy miért itt remél választ a kezelőorvosa helyett. Ha nem jó az escitalopram, miért nem cserélték le? Miért nem változtattak a gyógyszerein jóval hamarabb?
2023. jún. 27. 20:28
 24/30 anonim ***** válasza:
75%

Abban viszont igaza van, hogy kb. mindenki megkérdőjelezte őt és hülyéskedett vele amit miért kellett? Tök sokat írt, rendes forrásokat is küldött, ráadásul 5-öt.

Én átnéztem, és bár elírt pár dolgot (csak billentyűzeten), ezért nem volt tiszta néha, hogy mire gondol. Az tény, hogy nehéz volt követni a kommentjeit amiatt is, mert, mivel sokan nem értenek annyira ezekhez a dolgokhoz ezért nehéz értelmezni rendesen és felfogni.

De szakmailag tudja miről beszél abban biztos vagyok. Erősen hiszek abban, hogy jobban mint bárki itt.

Én is szedek gyógyszert pontosan éppen mirzaten 30 mg.

2023. jún. 27. 20:44
 25/30 anonim ***** válasza:
28%

20

"Csak uszitasz es magadat szavazod fel mas felhasznalokkal."

Dehogy. Kicsit túlgondolod. Ketten vagyunk, akik vitatkozunk veled, én a másik felhasználót nem ismerem. Nem uszítok. Kérdeztem vmit (szedtél-e 2 antidepit egyszerre és miket), erre felsorolsz antipszichotikumokat, nyugtatókat, altatókat, mindent.

Egyébként nincs és soha nem is volt két felhasználóm egyszerre.

2023. jún. 27. 21:32
 26/30 anonim ***** válasza:

24

"Én is szedek gyógyszert pontosan éppen mirzaten 30 mg."

És? Szedsz mellette másik antidepit?

Eddig CSAK ÉN írtam le, hogy kétszer szedtem két AD-t egyszerre.

2023. jún. 27. 21:35
 27/30 anonim ***** válasza:
31%
Mellesleg a rengeteg lepontozás után IS 100 százalék a válaszarányom ebben a kategóriában. 😂😂
2023. jún. 27. 21:41
 28/30 anonim ***** válasza:

A nagy vita közepette elfelejtette mindenki, hogy van olyan, hogy gyógyszer interakció vizsgálat.

Íme, a drugs.com-ról:

Interactions between your drugs

Major

escitalopram

duloxetine

Applies to: escitalopram, duloxetine

Using escitalopram together with duloxetine can increase the risk of a rare but serious condition called the serotonin syndrome, which may include symptoms such as confusion, hallucination, seizure, extreme changes in blood pressure, increased heart rate, fever, excessive sweating, shivering or shaking, blurred vision, muscle spasm or stiffness, tremor, incoordination, stomach cramp, nausea, vomiting, and diarrhea. Severe cases may result in coma and even death. You should seek immediate medical attention if you experience these symptoms while taking the medications. Talk to your doctor if you have any questions or concerns. Your doctor may already be aware of the risks, but has determined that this is the best course of treatment for you and has taken appropriate precautions and is monitoring you closely for any potential complications. It is important to tell your doctor about all other medications you use, including vitamins and herbs. Do not stop using any medications without first talking to your doctor.

Azaz:

Gyógyszerei közötti kölcsönhatások

Jelentősebb

escitalopram

duloxetin

A következőkre vonatkozik: eszcitalopram, duloxetin

Az eszcitaloprám és a duloxetin együttes alkalmazása növelheti a szerotonin szindrómának nevezett ritka, de súlyos állapot kockázatát, amely olyan tünetekkel járhat, mint a zavartság, hallucináció, görcsroham, szélsőséges vérnyomásváltozás, megnövekedett pulzusszám, láz, túlzott izzadás, remegés vagy remegés, homályos látás, izomgörcs vagy -merevség, remegés, koordinálatlanság, gyomorgörcs, hányinger, hányás és hasmenés. A súlyos esetek kómához és akár halálhoz is vezethetnek. Azonnal orvoshoz kell fordulnia, ha a gyógyszerek szedése közben ezeket a tüneteket tapasztalja. Beszéljen kezelőorvosával, ha bármilyen kérdése vagy aggálya van. Lehet, hogy kezelőorvosa már tisztában van a kockázatokkal, de úgy döntött, hogy ez a legjobb kezelés az Ön számára, és megtette a megfelelő óvintézkedéseket, és szorosan figyelemmel kíséri Önt az esetleges szövődményekre. Fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát minden egyéb, Ön által használt gyógyszerről, beleértve a vitaminokat és gyógynövényeket is. Ne hagyja abba semmilyen gyógyszer szedését anélkül, hogy előzetesen ne beszélne kezelőorvosával.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

2023. jún. 28. 08:09
 29/30 anonim ***** válasza:
* A fordító prgoram magyarul három féleképpen írja le az eszcitalopramot, de mindegy.
2023. jún. 28. 08:12
 30/30 anonim ***** válasza:
senki nem felejtette el, más màr írt a lehetséges (de nem valószínű) szerotonin szindrómáról.
2023. jún. 28. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!