Intravénás droghasznatról hogyan lehet leszokni?
Gondoltam.
M.o-n nem lehet kapni mast csak kokaint meg amfetamint es kesz, meg persze fu. Nagyon ritkan opioidokat. Azokat inkabb nyugaton.
Orvosi segitseggel lehet leszokni. Az amfet. utani depresszio nagyon mely, a sovargas meginkabb.
Es a legrosszabb a kigyogyult allapot utani maradando allando sovargas hogy "mirol maradok le olyan unalmas az elet igy, porogni szeretnek, euforiat, jol erezni magam"
Ez utobbibol nem fogsz kijonni soha. Ugy ahogy az alkoholistak sem. Esetleg vannak nyugtato gyogyszerek meg ilyenek, de akkor meg arra kattansz ra.
En nem itelek el a szerhasznalokat, nekem mindig az a kerdesem ongyilkosoknal is, gyilkosoknal is, hogy nem a tett hanem mogotte mi van/volt hogy ide jutott, miert folyamodott ehhez, min ment keresztul?
Azt vettem eszre hogy ket fajta helyzet van.
1. Tarsasag visz bele
2. Lelki fajdalom elnyomasa
A kimenetel ugyanaz sajnos. Fuggo leszel, bar nem mindenki.
Nekem gyogyszerileg/terapias uton sulyos unipolaris depressziom van. Akarhanyszor kerdezek valakit ha megkerdezik mik a gondjaim es felsorolok kb. 20 - 30 at es a vegen megkerdezem oket, ok mit tennenek a helyeben?
"Nem tudom" - pedig ok is gondolnak valamire, latom az arcukon.
“Es a legrosszabb a kigyogyult allapot utani maradando allando sovargas”
nincs olyan h maradando allando sovargas. lehet 2 ev, lehet 5 ev, de egyszer elmulik, vagy annyira enyhe lesz, hogy siman lekezeled. de olyan, hogy orokke tarto allando kattogas, olyan nincs. a sejtjeid idovel kicserelodnek. egyszeruen elfelejted. kesz.
Én is amfetaminfüggő vagyok, és ami a legrosszabb hogy figyelemzavaros is (vaszleg ADHD , de pontosan nem tudom viszont észrevehető rajtam a hiperaktivitás is, hogy nem tudok ülni egyhelybe egyáltalán, meg ha valami nem érdekel egyáltalán nem tudok rá figyelni, mint ha nyitott szemmel aludnék.) a kettő együtt azért sz4r kombó, mert a spuritol egyből toppon vagyok, és f4szán kiegészít. Ez vezet a függőséghez szerintem nálam. Alapból lehet hogy depressziós voltam előtte, de ha pl 3-4 hónapra tiszta vagyok akkor is azon kattogok több hónap után is hogy de jó lenne felszívni egy csíkot. Aztán a 3-4-5 napos menetelések után jön az önmarcangolás hogy miért kell ezt... És kezdődik előlről. Külföldön élek,itt tiszta vagyok de az az első mikor megyek haza hogy legyen cucc. Igazából azzal álltatom magam hogy nincs baj mert több hónapig tiszta tudok maradni, de ami azután következik az maga a téboly. Utolsó előtti alkalommal 6 napot voltam MO-n, ebből zsinórba 5 napot ébren. Itt keltem fel külföldön csütörtök reggel, elmentem dolgozni, hazarepültem és hétfő estig meg se álltam. Olyan jól sikerült, hogy hétfő délelőtt véletlen kicsit több bogyót ettem meg a kelleténél (ugye akkor már 5. napos voltam) és úgy kb 4-5 óra kiesett az életemből amire fullra nem emlékszem. Aztán estére kb végkimerülésem volt mert már halucináltam és nem volt tiszta a tudatom egyáltalán. Nálam is van baj, de azért nem lövöm.
Szerintem menj ki külföldre, ha lefoglalod magad munkával vagy bármivel, hobbival, úgy sokkal jobb. Viszont azt tudni kell, hogy nem fogod elfelejteni a pörgést, és az emléke örökké ott lesz.
Van egy barátom aki majd 2 éve abbahagyott mindent, és mai napig azt mondja hogy baromi unalmasnak tünik az élete mióta nem drogozik. Nem tudod a rendes életet ugyan úgy értékelni utána, és ez a legnagyobb baj a depresszió mellett. Illetve ezért leszel depressziós szerintem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!