Van itt olyan, ki leszokott a nyugtatókról, de mégis vannak elvonási tünetei?
Persze.
Fejben örökre ott marad, hogy most sokkal könnyebb lenne bevenni egy tabit
Teljes leszokasrol nem is szokás beszélni, mindig lesznek megingások. Sajnos ez ilyen
Nem kellett volna elkezdeni anno
A Sóvárgás is egyfajta tünet
Normális ember fejében nincs ilyen hogy most bedodnek egyet, ahogy más az alkohollal van pl.
Köszi, zöldet kaptál, de amúgy nincs igazad, és nem is a sóvárgásra gondoltam.
Évek óta tiszta vagyok, mégis vannak tüneteim amik nem múltak el. És már akkor utáltam a benzokat, miközben még szedtem, és csökkentettem. Nekem nincs olyan, hogy hú de bekapnék egyet. És minden orvos rá akart beszélni, hogy vegyem vissza, de egyiuknek se sikerült. Az fix, hogy a számba be nem veszek benzot soha többet az életben!
Nem biztos hogy annak a tünete.
Lehet simán pszichoszomatikus tünet, csak gondolom a gyógyszerrel hozod osszefuggesbe.
Ha valaki stresszes és görcsöl a gyomra (ez egy enyhe tunet) akkor nem azért van mert 3 eve lejott a benzorol.
Ez egy egyszerű példa volt.
Sokan keverik itt a függőséget a kémiai dependenciával.
A Benzodiazepin a GABA receptorokat módosítja hosszútávú szedésnél (van, akinél rövid távon is), és személye válogatja, milyen ütemben áll helyre a természetes GABA anyagcsere a benzo elhagyása után.
Hiába olvasok akár angol nyelvű tudományos cikkeket, nem találtam kutatást arra, hogy konkrétan milyen a lefolyása mondjuk 1000 emberre vetítve egy benzo-megvonásnak 10 éves követéssel pl.
Anekdotikus beszámolók vannak sokaktól arar nézve, hogy akár évekig is küzdenek maradványtünetekkel a benzo- szedők.
És nem, nem FELTÉTLENÜL a betegsége tünetei, rengetegen sosem szorongtak előtte, mert pl antibiotikum okozta akatízia, vagy egyéb állapotok miatt írták fel eredetileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!