Borderline és túlköltekezés. Mi segíthet még ezen?
BPD-vel diagnosztizáltak fél éve. 23 éves nő vagyok. Sajnos nagyon labilis a hangulatom, egyik percről a másikra képes vagyok hatalmas indulatot érezni, egy szàmomra nem tetsző mondat hatására is. BPD-re jellemző a felelősségtelen viselkedés. Nálam ez leginkább a költekezésben nyilvánul meg. Ma nagyon felhúzott valaki, amitől az önképem a béke segge alá csúszott, és 90 000 forintért vásárolgattam ruhákat. Úgy, hogy meg sem tehetném. A félretett pénzemből vágtam ezt ki, szinte mind feleslegesen. Egyedül egy leárazott télikabát volt tényleges szükséglet, amit így nyáron kiárusítottak, mert az előző tönkrement. Szóval hatalmas bűntudatom van. 7 olyan göncöt összevettem, amire nincs is szükségem. És ez általában máskor is így van. Sokszor idegességemben vásárolok, ezért nem tudok gyűjteni.
Viselkedésterápiára járok, gyógyszert szedek, viszonylag javulok, de ezek az impulzív kirohanásaim, és az ezt követő vásárlásaim szörnyűek. Utálom magamat emiatt. :(
Vissza tudod vinni a ruhákat? Online is vissza tudod
Az önostorozással sokra nem mész. Csak rosszabb lesz.
Vegyél olcsóbb dolgokat, szép iroszer, újság, kedvenc kajád. Utána úgyis ürességet érzel, így csak a költés ténye számít.
Hát ezzel a felfogással még nem indultál el a gyógyulás útján. Ördögi kör a félre teszek majd legközelebb önámítás.
Én is hajlamos vagyok költeni ha szar a lelki állapotom.
Addig már eljutottam h nem a ruha teszi az embert, meg van családom így nem is tehetem meg h csak magamra költők
Kellene neked egy hobbi ami nem a szépség ez kötődik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!