Volt kisgyerekként mandulaműtéted a 70-es, 80-as években?
Igen volt.
1973-as születésű vagyok és kb. 3 éves koromban végezték el. Pont úgy, ahogyan írtad. A leszíjazott kezemen utána látszott a szíj nyoma, annyira feszítettem és sírtam.
Szúrták fel a fülemet is kicsi koromban, az sokkal rosszabb volt, pedig nem is járt kórházi tartózkodással.
Rég túltettem magam mindegyiken. Veled valami baj van, ha ezen rugózol még felnőttként.
Nekem igaz jóval később volt, szíjazást ugyan nem alkalmaztak esetemben, de nem is altattak. Egyszerre távították el az orr- és garatmandulámat, de semmi traumatikus élmény nem maradt utána. Nem tartott vészesen sok ideig, nyugodt voltam teljesen. Nekem ez a műtét nagyon fontos volt egészségi szempontból, tehát csak örülni tudok, hogy megműtöttek.
Ha akkor megterhelő is volt ez számodra, ennyi év után akkor sem lenne szabad ezen rágódnod, próbálj meg túllépni.
Én is emlékszem a leszijjazásra. Ovis voltam. Felnőtt kórteremben voltam 1 éjszakát, horkoltak, hideg volt. Akkor féltem és sírtam, de tisztán emlékszem h anyu jött értem és mentünk haza másnap. És ezzel meg is oldódott a trauma. Törést nem okozott.
Nálad valami más is játszik
Igen volt.
1973-as vagyok, 3 vagy 4 eves lehettem.
A bena doki miatt szajzarat kaptam, raharaptam a fogora, mindket fogsorom deformalt lett, azota is megvan a nyomna.
Plusz lattam mit vettek ki belolem.
Eddig azt hittem csak számomra volt ennyire szörnyű ez...
90es években műtöttek, orrmandula, először 6 évesen. Gyerekosztalyon nem volt hely, felnőtt szobába kerültem. A műtét napján kifelejtettek emiatt a műtéti futószalag-sorból. Mikor erre kesobb rajottek, erzestelenites nélkül vittek gyorsan a mutobe, letudni... Úgy lekotoztek hogy a csukloim és bokáim is belilultak. Az egyik ápoló a fejemet fogta, iszonyatos erővel.vegigneztem ahogy az ölemben lévő vesetalba ömlik a verem, meg minden. KB felajultan vitt ki a mutobol az egyik ápoló a vállán atdobva.
3 évre rá visszanott, újra műteni kellett. 9 éves voltam, bogtem, halalfelelem volt, azt éreztem én ezt megegyszer nem élem túl.
Tuleltem. De ugyanúgy leszijazas, ömlött minden az ölembe, de legalább érzéstelenítő sprayt kaptam. Bár nem hiszem hogy használt.
Azóta orvosfobiam van. Minden egyes orvosi vizsgálattól szorongok, legyen az akár egy ártalmatlan alap rutin vizsgálat. Elég ha megérzem azt a tipikus korhaz/orvosi rendelő szagot, s jon a szorongás, heves szivveres.
Nyilván rengeteg gyereket így műtöttek akkoriban, s örülök hoyg nem okozott ez mindenkinek traumát.
De akkor is borzasztó, hogy ez így működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!