Mandulaműtétet hogy viseltétek? Melyik idő volt a legrosszabb?
Viszonylag friss a tapasztalatom.
Nagyon maximum 2 hét az, amikor fájni fog és felborul a napirended.
Teljes mértékben megéri egyszer átesni rajta, mint egy életen át szenvedni vele.
Nekem a 4. és 5. nap volt a legrosszabb műtét után. Fájdalom csillapítóval is nehezen tudtam enni, inni, beszélni.
De utána hamar jobb lett. Kb 1-1,5 hét volt fájdalmas, de hamar eltelt, azóta semmi fájdalom.
1# vagyok, egyébként bátor, hogy hozzá mersz nyúlni a kövekhez. Én nem mertem volna.
Annyit tudok még tanácsolni, hogyha van rá mód, altatásban vetesd ki.
Egy éve volt egy arcüreg műtétem, cisztát vettek ki. A legrosszabb az volt, hogy a lélegeztető cső megnyomta a garatomat és az fájt sokáig, valamint amikor a betömködött gézt húzta ki az orvos az arcüregemből, azt hittem kiszakad a fejem, de csak pár másodperc volt. Fájdalomcsillapítót egyszer kértem csak, de semmi vész nem volt, inkább undorító, ahogy 2 hétig a véres, gennyes trutyi ürült az orromból, az egész inkább kellemetlen volt.
A húgomnak tavasszal vették ki a manduláját, ős is túlélte, fájdalomcsillapítókkal. Igazából amúgy is annyira szarul érzem magam az életben, meg annyira kívül vagyok sokszor a komfortzónámon, hogy nem hiszem hogy annyira extrán szar lenne. A mandula "köveket", amik inkább felhalmozott kajamaradékok, baktériumtenyészettel, meg muszáj kinyomkodnom, öklendezések közepette, mert a leheletem is rossz, meg sárga lepedék is képződik miattuk a nyelvemen, meg persze időnként elfertőződnek, csinálhatok én bármit, ilyen genetikailag. Sajnos anyám ilyen műtétellenes, gyerekkoromban ki kellett volna már venni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!