Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tehetnék mert nagyon...

Mit tehetnék mert nagyon féltve neveltek és így felnőtt koromra eljutottam odáig, hogy nem merek élni?

Figyelt kérdés
Szinte burokban nevelkedtem, mindentől féltettek és így ha bármi nehézség van akkor bepánikolok, hogy mi lesz. Nem merek utazni mert nehogy történjen valami baleset, totál hipochonder is vagyok emiatt és még sorolhatnám.
2023. jún. 10. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Fokozatos szoktatással.

Én is ilyen voltam. GImis koromig kb kisóvodás szintjén éltem szociálisan. Már nem azért, mert nekem így volt jó, hanem mert így neveltek. Aztán ez megváltozott, és fokozatosan, de hozzászoktam, hogy egyáltalán nem veszélyes és nem nehéz az élet.

2023. jún. 10. 21:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok: Tipikus szülő: nem hagyom, hogy önálló legyen, mindent is megcsinálok neki/helyette, közben elvárom, hogy magától oldja meg a problémáit. Aztán amikor megpróbálná magától elveszem tőle a lehetőséget és ráerőltetem, hogy én oldom meg.
2023. jún. 10. 21:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

1-2 vagyok:

Jó úton haladsz kérdező, mert észleled a helyzetet, felismered, hogy miben vagy és fel is vállalod, bevallod önmagadnak.

Csettintésre nem fog változni, de ebben az esetben szerintem nagyon rövid idő alatt lerázod a múltat.

félig megválaszoltad magadnak:

1: tudod mi a probléma

2: tudod, hogy hogyan reagálsz

3: elvileg tudod, hogy hogyan kéne reagálni.

Idő és türelem, ennél csak jobb lesz hidd el.

Barátok! Akik támogatnak, akikkel lehet élni, akik nem cikiznek minden sz*rért, mint valami alja csöveskukoricák élet nélkül. Akiktől megkérdezheted, hogy mit kell csinálni ekkor és ekkor.

2023. jún. 10. 21:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy a negyvenes éveimet taposom, családom van, 2 fiam. Viszont ahogy nőnek úgy veszem észre egyre jobban, hogy mennyire a saját kalitkámban vagyok, azok a dolgok amiket belém neveltek iszonyúan korlátozzák az életemet. Pl. Volt egy olyan rendezvény ami a nagyobbik fiamat nagyon érdekete volna viszont tőlünk 300km-re volt. Na ezt más lehet úgy oldja meg, h beül az autóba és elmegy. Na mi nem mentünk mert rohadt messze van stb,stb. És így szépen lemaradunk egy csomó élményről. Vágyaim vannak csak gyáva vagyok meglépni!
2023. jún. 10. 21:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmi vész, sokan vannak így h a korlátaik nem engedik élni.

Pszichológus segíthet, tudatosság, korlátaink átlépése, önismeret, személyiség fejlesztés. 40 éves vagy, előtted az élet, tedd le a múltat

2023. jún. 10. 23:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Engem is burokban neveltek, én meg direkt átlépem a korlátokat csak azért is stílust vettem fel!
2023. jún. 15. 11:10
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 Na ez is egy jó ötlet! Lehet ezt kellene nekem is.
2023. jún. 15. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!