Ha egy skizofréniás betegnek beszéd közben jobbra-balra mozog a szeme,az mitől van?
Figyelt kérdés
Lehet gyógyszertől, vagy inkább a hangok/paranoia?2023. jún. 5. 21:26
1/7 anonim válasza:
Az ideg mozgathatja,erről nem tehet.
2/7 A kérdező kommentje:
Idegességtől? Erre nem gondoltam. Köszi. Lehet,észre sem veszi?
2023. jún. 5. 21:44
3/7 anonim válasza:
Valószínűleg azért mozog a szeme össze-vissza, mert éppen hallucinál és nehezen tud beszélgetésre, valamit a hallucinációra egyszerre figyelni.
4/7 A kérdező kommentje:
3! Lehetséges. Kicsit a fejét is kapkodta jobbra-balra. Közben beszélt,próbált erre nem figyelni.
2023. jún. 7. 01:06
5/7 anonim válasza:
09:56 vagyok
Nem tudom miért lettem lepontozva, tekintettel hogy klinikai szakpszichológusnak készülök és mélységekig tanulunk a skizofréniáról a képzésen. 😄
Illetve természetesen találkoztam is skizofrén beteggel, ők maguk mondják, hogyha valaki beszél hozzájuk, de azzal egy időben éppen hallucináció is fent áll, akkor nagyon nehéz nekik a külvilágra koncentrálni, és előfordul hogy cikazik a szemük emiatt.
6/7 A kérdező kommentje:
Én fwlpontoztalak. Sajnálom, ha valaki rajtad éli ki a frusztráltságát.
Köszi a választ!
2023. jún. 7. 15:15
7/7 anonim válasza:
Lehet, hogy csak cikáznak a gondolatai... pl. ha hazudsz, valamerre nézel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!