Ha felhívom a lelkisegély vonalat, mi történik?
Ebben a videóban a depresszióról beszélnek. A végén megemlített 3 típus közül nekem a közepes és súlyos között van az állapotom, sokszor nem hiszem el, hogy élek, mindenről azt hiszem álmodom, stb.
Ha felhívom a lelkisegély vonalat, mi történik? Ha elmondok mindent, intézkednek, vagy csak tanácsokat adnak?
Semmi
Nem fog segíteni rajtad. Ha szakemberre van szükséged az fizetős. Ő tud segíteni neked megkeresni a probléma gyökerét, feltornázni az önbizalmadat. Sztk-hoz is mehetsz, csak ott felirnak valami gyógyszert oszt viszlát. Átmenetileg megteszi.
Én eddig csak a Kék Vonallal és a Háttér Társasággal beszéltem (mert ott fogadnak kiskorúakat is, ha felnőtt vonalat hívnék, félek, hogy elzavarnának a francba). Nekem jó tapasztalataim vannak, bármilyen problémával mehettem hozzájuk (a Háttérhez is, nem csak melegek kereshetik, hanem más problémával rendelkező is) meghallgattak,szerintem jó munkát végeztek.
Először köszöntök, megkérdezi hogy hogy vagy, miben tud segíteni, valami ilyesmi lesz a kezdés, aztán elkezdtek beszélgetni és biztos hogy sokat fog kérdezni és olyan módszerrel dolgoznak, hogy nem mondhatják meg a tutit és nem vigasztalhatnak, csak lelkileg támogathatnak. De ezt annyira nem mindenki tartja. Felnőtt vonalon biztos hogy magázni kell az ügyelőt. Ha úgy látja, szóba hozhatja a pszichológust, mint egy ötletet, de nem erőltetik, te döntöd el. És egy beszélgetés ilyen 45 perc és 1 óra között mozgott általában nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!