Szociopátia! Ha sok szempontból annak gondolom magam, akkor az is vagyok? (lent)
Itt olvasgattam a leírást, és teljesen illenek rám:
- a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy az emberek többsége egy csavarhúzót vagy egy papír zsebkendőt vesz a kezébe
- nem érez szégyent, megbánást
- a törvények és a szokások rájuk nem érvényesek
- magától értetődőnek tekintik, hogy boldogulásuk érdekében manipulálhatnak, csalhatnak és bármi mást is megtehetnek
--
VISZONT az NEM illik rám, hogy impulzív lennék és a hozzám közelállók igenis fontosak nekem. Szóval nem az, hogy nincs empátiám, hanem csak nagyon ritkán.
Ilyen esetben mi dönti el, hogy szociopata-e az ember? Van aki hasonlóan érez?
Értem és köszönöm a választ.
A szociopata egyébként senki iránt sem képes empátiát érezni?
Tudom, hogy a pszichopata esetén nincs kivétel. Viszont mivel a szociopátia kialakulásában a környezet a döntő tényező, ebből gondolom, hogy esetleg a szülei vagy egy társ esetleg kivétel lehet. Mivel a születése utáni időszakban még van benne együttérzés.
Senki iránt. Számukra a kötődés, szeretet, empátia egészen mást jelentenek. Ha pl. épp nincs nálad zsepi, nyilván kölcsön fog adni, ha neki van, ehhez nem kell együttérzésnek társulnia.
Vonzalmat is érezhetnek, a szex is jól eshet, de az igazi szeretet fogalmát nem ismerik. A törődés csak automatikus, nincs mögötte szeretet. Így empátiára sem képesek, hiszen a szeretet dióhéjban annyit jelent, hogy fokozottan empatizálunk valaki iránt.
Ezt érdemes lenne megnézned, és nem csak neked, hanem mindenkinek. Interjú egy diagnosztizált antiszociális személyiségzavarossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!