Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy támogassa egy nő a...

Hogy támogassa egy nő a depressziós párját?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja vagyunk együtt egy férfival. Nem rég egy baleset érte, ami miatt a sportban már sosem lehet a régi (élete a sport), majd most a munkahelyéről is elküldték. Depresszióba esett, gyűlöli magát és az életét. El akar magától lökni, hogy én ne szenvedjek miatta, úgy gondolja, ő csak a terhemre van így most. Én próbálok mindent megtenni, hogy tovább működhessen a kapcsolat, de nincs tapasztalatom, hogyan kell jól viszonyulni egy férfihoz, aki éppen depressziós. Teljesen bezárkózott, nem találkozunk azóta, csak messengeren beszélünk. A depi előtt mindig ő keresett engem, a depi óta, mióta el akar lökni, csak én keresem őt. Mikor jobb hangulata van picit, be nem áll a szája mikor ráírok, olyankor érdeklődik ő is, mi van velem, de mikor rossz hangulata van, kb a túlélésért játszik és ugyan válaszolgat, de gyanítom, hogy beszélgetni sincs kedve olyankor. Azért hozzáteszem, h mikor azt mondtam neki, h akkor én teljesen kiszállok az életéből (mert ellökött), akkor visszakozott, h ő szeretné ha tartanánk a kapcsolatot. Mindenképp szeretnék kitartani mellette, de mégis hogy viszonyuljak ehhez? Neki most mi a legjobb? Ha nem keresem, ő nem keres engem...de mikor írok neki, általában sokat ír,tehát mintha örülne neki h én érdeklődöm. Hagynom kéne, ne írjak neki napokig, hadd legyen egyedül önmagával, vagy pedig keressem minden nap?

30 éves

2023. máj. 17. 10:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit erre most ne úgy gondolj, hogy ti egy pár vagytok, sztem. Hanem hogy barátként segítesz rajta. Ezt csak azért, hogy ne menj rá erre.

Én is depressziós pacák vagyok, valójában 35 éve... Hatodik terápia, nem lehet könnyű velem lenni.

Viszont ez a baleset téma a barátodnál, lehet, hogy egyszerűbb. Nekem igen izgalmas és tanulságos volt Kohlieser könyve "Túszok a tárgyalóasztalnál". Ott leír ilyeneket, hogy ha valakinek így elcsesződik az élete, azt akkor el kell gyászolni. Ezt pl. elolvashatná/d.

De lehet, van jobb is. A fő baj nála ez a nagy veszteség.

De a barátodnak leginkább terápiára lenne szüksége, arra kéne rávenned, hogy oda elmenjen. 50f

2023. máj. 18. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!