Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy támogassa egy nő a...

Hogy támogassa egy nő a depressziós párját?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja vagyunk együtt egy férfival. Nem rég egy baleset érte, ami miatt a sportban már sosem lehet a régi (élete a sport), majd most a munkahelyéről is elküldték. Depresszióba esett, gyűlöli magát és az életét. El akar magától lökni, hogy én ne szenvedjek miatta, úgy gondolja, ő csak a terhemre van így most. Én próbálok mindent megtenni, hogy tovább működhessen a kapcsolat, de nincs tapasztalatom, hogyan kell jól viszonyulni egy férfihoz, aki éppen depressziós. Teljesen bezárkózott, nem találkozunk azóta, csak messengeren beszélünk. A depi előtt mindig ő keresett engem, a depi óta, mióta el akar lökni, csak én keresem őt. Mikor jobb hangulata van picit, be nem áll a szája mikor ráírok, olyankor érdeklődik ő is, mi van velem, de mikor rossz hangulata van, kb a túlélésért játszik és ugyan válaszolgat, de gyanítom, hogy beszélgetni sincs kedve olyankor. Azért hozzáteszem, h mikor azt mondtam neki, h akkor én teljesen kiszállok az életéből (mert ellökött), akkor visszakozott, h ő szeretné ha tartanánk a kapcsolatot. Mindenképp szeretnék kitartani mellette, de mégis hogy viszonyuljak ehhez? Neki most mi a legjobb? Ha nem keresem, ő nem keres engem...de mikor írok neki, általában sokat ír,tehát mintha örülne neki h én érdeklődöm. Hagynom kéne, ne írjak neki napokig, hadd legyen egyedül önmagával, vagy pedig keressem minden nap?

30 éves

2023. máj. 17. 10:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Veszteségek érték. Talán nézz utánna a gyászfolyamatoknak. Nem hiszem, hogy van erre egy egyetemes recept, ami mindenhol ugyanúgy működik.
2023. máj. 17. 10:54
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez red flag. Egy szerelmes ember nem tud depresszióba esni.
2023. máj. 17. 11:02
 3/11 anonim ***** válasza:
46%

Nem fogsz tudni neki érdemben segíteni, neki kell megoldást találnia a problémára. Ez lehet egy megküzdési stratégia, vagy hogy új célt adjon magának/áthelyezze a fókuszt máshová, vagy akár hogy szaksegítséghez forduljon.

Egy pár hónapos kapcsolatból nincs meg az a bizalmi alap és kötődés köztetek, hogy érdemben mellette tudj állni, vagy hogy tudd, mivel segítheted elő ezeket a folyamatokat. És végeredményben az sem jó, ha te a kapcsolatban ekkora szerepet veszel át, hogy őt próbálod "helyrehozni", hiszen így nem párkapcsolaton dolgoztok, hanem mindketten az ő, a férfi személyén és lelki, mentális épségén. Ez nem egészséges.

Szerintem engedd el. Ha működik köztetek a dolog, és úgy adódik az élethelyzetetek, akkor még lesz lehetőségetek később visszatalálni egymáshoz, mikor ő is visszatalált már magához.

2023. máj. 17. 11:07
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
2-es, ennél nagyobb hülyeséget nem nagyon írhattál volna. :D A red flag része még oké, de hogy egy szerelmes ember nem tud depresszióba esni... :D
2023. máj. 17. 11:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Hagyd ott. Pár hónapos kapcsolatról beszélünk, nem éri meg vele szenvedni. Ha több éves lenne, akkor azt mondanám oké, tarts ki mellette, mert sok év van mögöttetek, de így hidd el, hogy NEM éri meg. Csak téged fog lehúzni hosszútávon, majd egy szép napon arra ébredsz, hogy ugyanúgy besavanyodtál és a depresszió tüneteit véled majd magadon is felfedezni. Megéri? Egyáltalán nem. Főleg nem egy pár hónapos kapcsolatért. Nőként pikk-pakk találsz helyette bárki mást, aki nem depressziós.
2023. máj. 17. 11:45
 6/11 A kérdező kommentje:
Miért írjátok, hogy red flag?
2023. máj. 17. 11:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetlen, amivel segíteni tudsz neki, hogy megggyözöd, keressen fel egy szakembert (pszichológus), aki segít neki feldolgozni a veszteségeket, amíg ez nem történik meg, addig te csak magad teszed tönkre, de érdemben segíteni nem tudsz, mert nem ez a szakterületed.
2023. máj. 17. 11:57
 8/11 anonim ***** válasza:
33%
6-os: mert mindenre ezt írják!
2023. máj. 17. 11:57
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha szeretnéd nyitvatartani azt a lehetőséget, hogy a kapcsolat folytatódjon (persze kölcsönösen előnyös módon), akkor keresd néha, írj neki.

Ha nem írsz neki, akkor hiheti azt, hogy már nem fontos neked.

A veszteségeket nem tudja mindenki pillanatok alatt feldolgozni.

Próbáld meg az ő szemével látni a világot.

Meg esetleg kérhetnél segítséget olyanoktól, akik elvileg értenek hozzá:

[link]

2023. máj. 17. 11:58
 10/11 anonim ***** válasza:
59%
Ajaj, ne akarj krónikus beteg ápolónője lenni, az megöli az érzelmeket.
2023. máj. 17. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!