Hogy támogassa egy nő a depressziós párját?
Néhány hónapja vagyunk együtt egy férfival. Nem rég egy baleset érte, ami miatt a sportban már sosem lehet a régi (élete a sport), majd most a munkahelyéről is elküldték. Depresszióba esett, gyűlöli magát és az életét. El akar magától lökni, hogy én ne szenvedjek miatta, úgy gondolja, ő csak a terhemre van így most. Én próbálok mindent megtenni, hogy tovább működhessen a kapcsolat, de nincs tapasztalatom, hogyan kell jól viszonyulni egy férfihoz, aki éppen depressziós. Teljesen bezárkózott, nem találkozunk azóta, csak messengeren beszélünk. A depi előtt mindig ő keresett engem, a depi óta, mióta el akar lökni, csak én keresem őt. Mikor jobb hangulata van picit, be nem áll a szája mikor ráírok, olyankor érdeklődik ő is, mi van velem, de mikor rossz hangulata van, kb a túlélésért játszik és ugyan válaszolgat, de gyanítom, hogy beszélgetni sincs kedve olyankor. Azért hozzáteszem, h mikor azt mondtam neki, h akkor én teljesen kiszállok az életéből (mert ellökött), akkor visszakozott, h ő szeretné ha tartanánk a kapcsolatot. Mindenképp szeretnék kitartani mellette, de mégis hogy viszonyuljak ehhez? Neki most mi a legjobb? Ha nem keresem, ő nem keres engem...de mikor írok neki, általában sokat ír,tehát mintha örülne neki h én érdeklődöm. Hagynom kéne, ne írjak neki napokig, hadd legyen egyedül önmagával, vagy pedig keressem minden nap?
30 éves
Nem fogsz tudni neki érdemben segíteni, neki kell megoldást találnia a problémára. Ez lehet egy megküzdési stratégia, vagy hogy új célt adjon magának/áthelyezze a fókuszt máshová, vagy akár hogy szaksegítséghez forduljon.
Egy pár hónapos kapcsolatból nincs meg az a bizalmi alap és kötődés köztetek, hogy érdemben mellette tudj állni, vagy hogy tudd, mivel segítheted elő ezeket a folyamatokat. És végeredményben az sem jó, ha te a kapcsolatban ekkora szerepet veszel át, hogy őt próbálod "helyrehozni", hiszen így nem párkapcsolaton dolgoztok, hanem mindketten az ő, a férfi személyén és lelki, mentális épségén. Ez nem egészséges.
Szerintem engedd el. Ha működik köztetek a dolog, és úgy adódik az élethelyzetetek, akkor még lesz lehetőségetek később visszatalálni egymáshoz, mikor ő is visszatalált már magához.
Ha szeretnéd nyitvatartani azt a lehetőséget, hogy a kapcsolat folytatódjon (persze kölcsönösen előnyös módon), akkor keresd néha, írj neki.
Ha nem írsz neki, akkor hiheti azt, hogy már nem fontos neked.
A veszteségeket nem tudja mindenki pillanatok alatt feldolgozni.
Próbáld meg az ő szemével látni a világot.
Meg esetleg kérhetnél segítséget olyanoktól, akik elvileg értenek hozzá:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!