Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ugy érzem nincs még egy ember...

Ugy érzem nincs még egy ember aki ilyen mint én. Mihez kezdjek ?

Figyelt kérdés
Bipoláris zavar és erős szociális fóbia. Tönkretette az életemet. Dolgozni se tudok a depressziotol és a fóbiátol ,mert annyira szorongok társaságba. Most van munkám,de nem bírok emberek közt lenni. Gyomorideggel meg dolgozni. Mások meg látom,hogy boldogok és meg szenvedek. Szerintem ilyen nincs még egy mint én. Mit csináljak ? Gyogyszereket is szedek de a fobia tönkretesz.
2023. máj. 16. 10:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz az biztos. Én most kezdtem el szedni L-triptophant és egész jó. Egyet reggel és egyet este veszek be. Nekem is rossz emberek között vagy utazni szűk helyeken pl vonaton. Hát ezek mind gyerekkorból jönnek sajnos engem nem szerettek és folyton teher voltam a szüleimnek.
2023. máj. 16. 11:02
 2/16 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy én szinte minden ember közt zavarba vagyok és szorongok ami egyre rosszabb.
2023. máj. 16. 11:08
 3/16 anonim ***** válasza:
58%
Egy profi terapeuta kéne neked, nem gyógyszerek. A gyógyszer nsm szünteti meg a gondot csak a tünetet esetleg, ha.
2023. máj. 16. 11:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem vagy egyedül. Sokan vannak. Én agorafóbiás vagyok, és angolos agorafóbiás Fb-csoportban, ahol vagyunk most 11.841-en, rengetegen írnak hasonló érzésekről, hogy a szocfóbia+agorafóbia+bipolázis zavar+szorongás+depresszió és sok más egyéb miatt nem tudnak "normális" életet élni. Sokaknál a családjuk is folyton cseszteti őket és semmi támogatást nem nyújtanak nekik, valakit az anyja akar kirakni otthonról mert nem érti meg, hogy a gyereke mellé kéne állni hogy elinduljon a lelki gyógyulás útján, nem pedig utcára dobással fenyegetőzni.

Szóval nem vagy egyedül.

A másik, hogy 1-esnek igaza van. A fóbiák javarészt család okozta traumákból fakadnak. Első körben pszichiátertől kérj valamilyen gyógyszert, ami rendberakja az agyad biokémiai folyamatait, amíg annyira erősnek nem érzed magad, hogy belevágj egy kőkemény pszichológiai munkába.

A gyógyszer jó dolog, de csak mankót nyújt addig, amíg a lelked rendbe nem teszed.

Nyilván van, amit nem lehet pszichoterápiával kipofozni, de a szorongást és fóbiákat ki lehet munkálni egy jó pszichológus segítségével.

A páromat egy személyes Csernus-terápia indította el azon az úton, hogy a lelkével elkezdett foglalkozni, és sok pszichológussal volt már dolga azóta, rengeteg előadáson járt, rengeteg könyvet olvasott, satöbbi.

Leginkább Andrási Bettyt és csapatát ajánlanám, mert ő nemcsak a lélektani, hanem a biológiai folyamatokkal is nagyon képben van. Nagyon hamar átlátja a dolgokat, hogy mi állhat a problémák hátterében. Nem olcsó, de elindít egy nagyon jó úton, és már 1 beszélgetés is rengeteget segít. Nézz szét az oldalán, mert hasznos dolgokat ír, ráadásul szokott néha tartani 1-2 órás ingyenes csoportos meetingeket is, ahol fel lehet dobni a saját problémákat is. Van fizetős Fb-csoportja is, az is sokat segít, csak oda korlátozott a csatlakozási lehetőség.

Ezen felül olvass rengeteget a témáról. A végső megoldás az, hogy rendberakod a lelki dolgaidat.

2023. máj. 16. 11:40
 5/16 A kérdező kommentje:
Pénzem nincs rá és már sajnos feladtam az egészet. Amugy apám mindenért lebaszott kiskoromba és anyámmal is minden nap veszekedett. Stresszbe voltam állandóan.
2023. máj. 16. 11:53
 6/16 anonim ***** válasza:
15%
Hazudsz, mert ha feladtad volna, nem írkálnál ide.
2023. máj. 16. 14:58
 7/16 anonim ***** válasza:
68%
A gyógyszerektől tényleg nem lesz jobb, neked egy terápiára lenne szükséged. Te már temetnéd magad, pedig semmi sincs veszve. A szorongás, fóbiák csak úgy küzdhetők le, ha szembe nézel velük, olyan dolgokat csinálsz ami kihívást jelent, kilépsz a komfortzónádból. Ha csak a szobádban gubbasztasz és gyógyszert szedsz, de nem ér semmi inger, akkor semmi sem fog változni.
2023. máj. 16. 15:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Azzal is lehet javítani , ha iszol kávét ,energiaitalokat, vagy colat, akkor ezeket elhagyod. Miért gondolod hogy rosszabb vagy másoknál, vagy kevesebb jogod van mint másoknak? Ettől szorongsz. De nem tehetsz a gyerekkorodról, meg az apádról, neked nem mondogatták hogy fontos vagy , szeretnek. Vagy nem mutatták ki.Sok szülő okoz traumákat és észre sem veszik. Tékasztori nevű oldalt nézegetem , én azóta tértem észhez. Hát mit tehetek én arról hogy a szüleim nem voltak képesek szeretni. Ők a betegek, nem én. Ugyanolyan jogom van boldognak lenni , emberek között lenni mint másoknak. Ha nincs pénzed terápiára, megértem . Keress rá a tékasztoris fbos oldalra, nagyon sok embernek segített. Bihari Viki tud valamit és én neki köszönhetem hogy felálltam és kiálltam magamért.
2023. máj. 16. 20:37
 9/16 A kérdező kommentje:
Akkor nincs fóbiám,ha sok alkoholt iszok ,de mindig azt se lehet szóval kilátástalan az egész.
2023. máj. 18. 08:40
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
Szia! Akarattal és egy jó szakember segitségével ki lehet jönni ebből a “fobiából”.
2023. máj. 19. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!