Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi értelme van a létezésemnek?

Mi értelme van a létezésemnek?

Figyelt kérdés

Férfi vagyok, közel 30-hoz.

Depressziós vagyok, bipoláris, meg egy rakás egyéb mentális gond. Nem segített pszichológus, pszichiáter, gyógyszer se.

Az utóbbiból következik, hogy nem bírok dolgozni se. Pánikrohamaim voltak, amíg próbálkoztam. Agorafóbiás lettem, nem bírok kijárni a házból. Eltart egy szülő. Szexchat munkát végeztem egy darabig (csak azt tudtam itthonról, semmi mást).

Szülőn kívül nincs más barátom, rokonom, egymagam, ha eltűnnék/meghalnék, senkit nem érdekelne.

Nem értek semmihez. Jó tanuló voltam, de végig piszkáltak suliban, saját felelősségre a depresszióm miatt nem tanultam tovább, nem akartam többet fiatalok közt lenni.

Hányadék ronda vagyok, arcra is, dagadt is, alacsony is, férfi tőgyeim vannak, valami ronda bőrbetegségem is, striák, csíkok, tudom is én mik szerteszét a testemen. Egyszóval gusztustalan. Ha akarnék párt is, úgyse találnék ilyen borzalom kinézettel.

Szóval én magam is 0 vagyok, 0-át érek emberileg, társadalmilag. Van bármi értelme annak, hogy élek és létezem?

Nem síránkozás, egyáltalán. De sajnos ez az igazság. Van bármi értelme, hogy felkelek újra és újra?

Sokat gondolok rá, hogy 10 perc fájdalom legfennebb, és ez az egész "élet" megszűnne, mert értelme ennek az egész létnek ilyen formában sajnos semmi.

2023. máj. 12. 19:04
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Írj ha gondolod, ha beszélgetni szeretnél.
2023. máj. 12. 19:18
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
van hobbid? Mit szoktál csinálni? Próbáltál már olyan munkát keresni ahol nem találkozol sok emberrel, esetleg szűkebb baráti körben keresni a helyedet? Próbálj meg edzeni otthon, nem csak fizikailag de mentálisan is tud segíteni.
2023. máj. 12. 19:23
 3/8 anonim ***** válasza:
63%

Az a probléma, hogy tudatosan bezárod magad ebbe a burokba, hogy te nem érsz semmit és nem is vagy hajlandó elhinni mást, tehát tök mindegy, hogy erre kérdésre mit fognak neked válaszolni.

Kicsit olyan ez, mint az összeesküvés-hívők. Hisznek valamiben amivel tudnak azonosulni és minden, ami ennek ellentmond azt elutasítják, ignorálják, mert ki akarna egy olyan világban élni, amiben előzetesen nem is hittél?

Pont így vagy ezzel te is. Nem hiszed el, hogy értékes vagy emberileg, társadalmilag, mert neked ez a kép nem létezik a fejedben. Az apró szikráját is elnyomod, nehogy meginogjon a világról alkotott hited. Márpedig, ha te nem hiszed el, akkor én sem fogom elhinni, hogy bármilyen tanács konstruktív lenne számodra.

2023. máj. 12. 19:47
 4/8 anonim ***** válasza:
39%
Hol szerezted a chat munkát?
2023. máj. 12. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

A többiek akik eddig írtak láthatóan nincsenek ilyen hasonló helyzetben.

Én TRD súlyos unipoláris depresszióban szenvedek csak.

Magyarul kezelés/terápia-rezisztens súlyos major depresszióban.

5x próbáltam megölni magam, vagdosom magam és sokszor félek, mert vágni akarok, vettem bicskát 50 000 környékén, és rohadt éles. Félek, mert vágni akarok belül, lelkileg, de 3-szor túl mélyre vágtam, púpos maradt és nem múlt el már 1 éve és még mindig piros. Néha viszket az egyik, a másiknál párszor görcsöl pont ott az izom.

Én nem foglak untatni ezekkel a "majd jobb lesz" dumákkal.

Tudom milyen kb. a bipol I/II. Találkoztam párral. Kib*szott nehéz, pláne ha rapid ciklusu, főleg ha gyógyszerek nem segítenek. Pszichológus meg totál felejtős, ebben nem lehet szavakkal segíteni hosszú távon, ez nem az a kategória.

Annyit mondok, hogy Albert Einstein, Michio Kaku, híres fizikus, Steven Hawking meg egy rakás fizikus és kozmológus tudomány-beállítottságú aranyember a jelenlegi és múltbeli évszázadokban, valamint a fejlődő technológia segítségével bemutatták egy videón az univerzum végét.

https://www.youtube.com/watch?v=uD4izuDMUQA

Ha nem akarod megnézni, a lényeg a kérdésedre, az unverzumi élettartamához viszonyítva, az élet csupán 10^(-84)-ban lehetséges, ami precízen

0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001%

Emlékeztetlek, hogy az univerzum életéből az elejétől a végéig, ennyi ideig tart az élet (nem csak az ember az lehet hamarabb véget ér) az univerzumban, mert csak addig lehetséges.

Szóval mi az értelme a létezésednek, vagy az enyémnek vagy Orbán Viktornak vagy a pultosnak vagy a pékárusnak? Semmi. Ez az egész egy ideiglenes állapot.

Annak, hogy véget vetsz a fájdalmadnak, már van értelme.

Annak, hogy kűzdesz ellene, mert tudod, hogy legyőzheted, van értelme.

De annak nincs értelme, hogy kűzdj olyan ellen, amit már elveszítettél vagy tudod, hogy el fogsz veszíteni bármit teszel.

Ez a te megítélésed alapján kell, hogy dönts.

Most jöhetnek a leszavazások, mert kevés zöld pipa van az "anonim" nevem mellett. Ha jól tudom 2.5.

2023. máj. 12. 20:18
 6/8 anonim ***** válasza:
44%

"A többiek akik eddig írtak láthatóan nincsenek ilyen hasonló helyzetben."

És pontosan erre írtam, hogy

"Márpedig, ha te nem hiszed el, akkor én sem fogom elhinni, hogy bármilyen tanács konstruktív lenne számodra."

Másrészt, miből gondolod, hogy a kérdezőt a te szuicid sirámod fogja motiválni? Az alkoholista sem a kocsmában szokik le a piálásról.

2023. máj. 12. 20:30
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

6

Ügyi vagy.

2023. máj. 12. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok..26f
2023. máj. 16. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!