Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha csak havonta 1-2x lövöm be...

Ha csak havonta 1-2x lövöm be magam, akkor nem vagyok keményen kábítószerfüggő?

Figyelt kérdés

2023. máj. 11. 10:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
17%
Hátha 2 hetente sz@rházi akarsz lenni, hajrá
2023. máj. 13. 20:54
 22/27 anonim ***** válasza:
55%

magyarorszagon nincsi smas, kokain vagy amfet, esetleg mdma.

heroin meg opiate-okat max az orvosi muto szobabol lehet lopni.

csoro orszag, nyugatra kell menni hollandiaba ott van minden.

2023. máj. 20. 17:23
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Én is rákattantam tavaly októberben, mondjuk nem vénásan. De pontosan tudtam a következményeket mert nem vagyok f4sz. Októberbe kezdtem el rendeszeresen, előtte 2x próbáltam. Mikor a decembert végigkajáltam konstatáltam hogy na jó ezt így abba kéne hagyni. Január1-én abbahagytam, 3 napig valami brutál sz4rul voltam, verdesett az ideg, kb halálra ettem magam, meg aludtam 20 órákat... Most májusba már nem érdekel annyira a dolog, csináltam azóta párszor, mondjuk 2 hónap kihagyás volt meg ilyesmi, semmi bajom nem volt, a munka lekötött... Nekem is eszembejut még mindíg sokszor, de nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Alattomos egy cucc az biztos. Hány éves vagy egyébként?
2023. máj. 25. 00:37
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Kb másfél éves kèrdès,ezèrt ez már eldőlt azóta.Viszont azoknak akik idetaláltak,írnèk valamit.

Azt tapasztaltam,hogy a függès elmosódott ès elhúzódó folyamat.Akkor IS jelen van a problèma,ha már kifejezetten kellene,kívánod,ès ilyenkor jön az úgynevezett limit állítás.Ilyenkor az illető azt mondja "kihagytam az egèsz hetet,tehát nem szoktam rá". Tulajdonképpen igazat mond, nem szokott rá,de már a hètvègèn használ valamit.Aztán azt mondja,szabadságon vagyok,most lazításkènt hètközben is jöhet,vagy hozott egy haverom,most hagyjam ki?!A haveri tènyező sokszor jelentős,pont ezèrt."Bármikor abbahagyom","ez olyan jó,hogy hülye leszek abbahagyni:megideologizálja.Semmilyen problémát nem okoz,a szomszéd lánya 3 ève nyomja,mègse függő,a szomszéd lánya 3 ève nyomja,na Ő függő"Relativizálja a problèmát.Lehet ezt variálni...

Mint amikor egy vízesés felè hajókázol,van egy pont ahol mèg vissza tudnál fordulni,de nem akarsz,mert "semmi baj nincsen ".De utána nincs kitáblázva,hogy itt van a pont, ahonnan nincs visszaút.Ráadásul mindenkinek máshol lenne ez a tábla.Aki dohányzó,az sem tudja melyik hèten szokott rá,mert ez egy folyamat, szünetekkel akár.Ès ezèrt veszèlyes.Aki azt mondja,majd èn tudom/uralom/kontrollálom, sokszor elveszik.Tudatosítani kell ezt,ès azt mondani pl.:igen, kellene ez meg az,de ha ennek engedek, akkor tènyleg elveszek.Ezèrt nincs mèg egy utolsó/csak egy fèl üveg/adag,csak nem sèrtem meg a haverokat.

Itt most a határeset az lehet,ha pl èvente egyszer nyomod.De abból lesz a több, esetleg.Másrèszt egèsz èvben arra akarsz várni?!

Remélem tudtam segíteni.

febr. 14. 20:07
 25/27 anonim ***** válasza:
Én voltam a kérdező én már majdnem 3 hónapja nem nyomtam szintetikust. Egyszer akartam de lehúztak - nem igazi speedet adtak. Viszont átszoktam közbe az alkoholra és nem is akárhogy - nagyon komoly problémáim alakultak ki. Szerintem nem érdemes harcolni a függőség ellen, ez olyan mint egy gumicső ami valahol mindíg kidudorodik - ha az egyik helyen benyomod egy másik helyen jön ki a baj. Talán próbálkozni azért érdemes hogy szinten tartja az ember. Én már öreg vagyok - nekem szerintem nemsokára vége lesz, és akkor elmúlik a függőség is :)
febr. 15. 11:06
 26/27 anonim ***** válasza:

Ja bocsánat, lehet nem én voltam a kérdező. Felületesen néztem csak a kérdést.

Mindegy ezek a függőségek nehéz dolgok.

febr. 15. 11:09
 27/27 anonim ***** válasza:

25

Igen,igazad van.A problémák forrását kell megoldani,ha ez nem megy,akkor viszont a tüneteket.De az alkohol mègis kímèletesebb, gondolj a nyugdíjas alkeszekre,akik huszonèvesen kezdtèk.Droggal ez nem gondolom, hogy lehetséges.

febr. 15. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!