Szerintetek észre lehet venni valakin,ha öngyilkosságra készül?
Figyelt kérdés
Mik az előjelei,ha nem beszél róla senkinek?
Mert tudom,hogy van az a verzió,aki mondja, sőt, fenyegetőzik vele.
De ha nem?
2023. ápr. 30. 22:58
11/15 anonim válasza:
Szia! Teljesen egyetértek a 4-el. Régebb történt egy öngyilkosság az ismeretségi körömben. Mindenki a családot hibáztatta, hogy hogy nem vették észre, látni lehetett, voltak jelek stb. Pedig elég sokat foglalkoztak vele, hiszen az illető beteg és magányos volt, nem voltak barátai. Nem változott semmi a viselkedésében, nem is volt se boldogabb, se szomorúbb, mint úgy általában. Aztán egyik percről a másikra meg is tette, ki tudja, mióta tervezte. Biztos, hogy vannak jelek, kinél több, kinél kevesebb, de nem hiszem, hogy mindenkinél észre lehet venni sajnos. És az a baj, hogy legtöbbször hiába próbálnánk segíteni, mert ha egyszer valaki odáig jutott (pszichológus, orvosok, szerető család mellett is), hogy eldobja magától az életet (20 éves kor alatt esetemben)akkor mi mit tehetünk? Természetes, hogy KELL próbálkozni segíteni, de személyszerint nem sok esélyt látok a gyógyulásra, de megéri. Bár lennének egyértelműbb jelek is.
12/15 A kérdező kommentje:
Én a határán vagyok. Október óta több szakembertől kértem segítséget, jelenleg pszichológushoz járok. Ott elmondtam mindent. Itthon nem tudja senki,nem is sejtik. Ha rajtam múlik,meg se tudja senki.
Hogy megteszem-e,vagy nem,még a jövő zenéje.
Amúgy rajtam kifejezetten látszik, hogy bajom van. Csak nem érdekel senkit.
2023. máj. 5. 23:18
13/15 A kérdező kommentje:
Ezt csak azért írtam most ki,mert láttam a válaszokat. Kíváncsi vagyok, így mi változik.
Én úgy érzem, ha valaki akarná a családomból,észre tudná venni. Szerintem.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy szeretném. Isten ments,hogy bárki is megtudja.
2023. máj. 5. 23:21
14/15 anonim válasza:
Kedves kérdező! 11-es vagyok. Nagyon nagyon sajnálom, hogy így érzel. Erősen remélem, hogy helyrejössz, és a pszichológus segíteni fog. Tudom, hogy nem sokat ér, ha ezt leírom így, ismeretlenül, de hidd el, nem éri meg megölni magad. Annyi szép dolog várhat még rád, még ha most elképzelhetetlennek is tűnik. Ha szeretnél beszélni, írj privátban.
15/15 A kérdező kommentje:
14!
Köszönöm.
2023. máj. 6. 08:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!