Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Másra is rájön a rosszullét a...

Másra is rájön a rosszullét a semmiből?

Figyelt kérdés

Üdv! Nagyjából fél éve vagyok stresszbeteg, munkahely váltotta ki legfőképp. Felmondtam, gondoltam amíg nem jövök helyre tanulok. Nem akarok félrebeszélni, sokszor van, hogy lusta vagyok / nincs motivációm és nem tudom rávenni magam.

Elkezdtem sportolni, az most sokat dobott a javuláson, viszont az alábbival szembesülök sokszor, amit korábban nem tapasztaltam:

Tegyük fel, hogy 1 hétig semmi tünetem nincs, aztán egyszer csak (általában estefelé) rámjön ilyen rosszullét, szúró fájdalom a hátban vagy mellkasban, fejfájás. Rámjönnek a rossz gondolatok, hogy rosszul vagyok, és ezt követően kb 1-2 napon át borzasztó rossz a közérzetem, nem dramatizálok, de nem tudok enni, hányingerem van egész nap, szorongok.

Ilyenkor mindent próbálok amiket tanácsoltak, de nem válik be sose, aztán egyszer csak megint mint akit kicseréltek úgy kelek fel.

Normális, hogy így a semmiből jönnek az ilyen rosszullétek, más is tapasztal ilyet?

Őszintén azért kellemetlen, mert nem merek semmit tervezni így. Mi van ha újra lesz munkám és másnap olyan rosszul leszek, hogy nem tudok bemenni dolgozni. De nem merek szervezni baráti találkozót se, nagyjából semmit sem.

Korábban sűrűbben jöttek rám ezek, akkor egész nap ágyban feküdtem a rosszullétek alatt, mert csak ott éreztem magam valamiért biztonságban. De ma pl. elmentem sétálni 3 km-ert és semmivel sem lett jobb sajnos, pedig a mozgás elvileg segítene.

2023. ápr. 30. 17:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem szoktam csak úgy rosszul lenni és nem is normális jelenség.
2023. ápr. 30. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez pánikbetegség és nyilván nem normális állapot.
2023. ápr. 30. 19:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Pánikbetegség, esetleg keverve depresszióval. A sportolás elvileg jó lenne, de a pánikosoknak nem szabad túlterhelni magát, mert az is pánikreakciókat válthat ki. Hány éves vagy? Férfi vagy nő?
2023. máj. 1. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!