Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anyukám depressziós, mit tegyek?

Anyukám depressziós, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az elmúlt hónapokban nagyon rossz volt a közérzete, és gyakran mondja, hogy nem akar semmit se csinálni. Kövérnek gondolja magát, de szerintem csak egy kicsit tornáznia kellene. Már lassan egy éve csak egy tréning nadrágot hord, és pár pólót. Nagyon szeretem és nem szeretném, elveszíteni. Mit tudnék csinálni, hogy visszakapja az életkedvét?

2023. ápr. 30. 12:26
 1/7 anonim válasza:
75%
Próbáld meg elvinni sétálni, mondja el a gondolatait, segíts neki házimunkában, meg persze menjetek el pszichológushoz is.
2023. ápr. 30. 12:31
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Szakemberhez kéne fordulni.
2023. ápr. 30. 12:43
 3/7 anonim ***** válasza:
64%

Szakember + valami, ami kiszakítja ebből az állapotból (egészséges hobbi). Utóbbi viszont nehéz, pont amiatt, mert semmi nem villanyozza fel, szóval ez egy ördögi kör tud lenni.

De a séta tényleg jó ötlet. Esetleg valami, amivel foglalkoznia kell, és szereti is csinálni? Pl. növény gondozás, de nem ismerem, szóval így nem tudhatom.

2023. ápr. 30. 13:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Mit szed?

Az én anyám kisgyerekkorom óta depressziós, folyamatosan gyógyszerezték, de csak egy zombi lett... após dettó.

Ezekkel nem lehet semmit kezdeni, csak magadat megerősíteni. :(

2023. ápr. 30. 13:05
 5/7 anonim ***** válasza:
64%

Úgy látszik eléggé elhagyta magát. Hány éves? Lehet hogy hormonis változás (klimax). Azon nem segít a pszichológus. Egy orvosi kivizsgálás azért nem ártana, mondjuk egy teljes verkep a pajzsmirigy miatt. A háziorvos ad beutalót.

Multkor nagyon le lettem pontozva amikor azt írtam hogy akarni is kell gyógyulni. Megkaptam hogy "dehát depressziós" ezért mit képzelek én. Hát én is erősen hajlamos vagyok a depresszióra de erőt veszek magamon hogy ne haggyam el magam. Úgy kelek hogy semmi értelme a napomnak, de nem panaszkodom, és próbálom széppé tenni apróságokkal...Félre ne érts nem kritizálom anyukádat, ha új neki ez a szitu akkor megértem. Nálam se ment egyből.

Szerintem az lenne a jó ha előszöris felismerné, ez után meg az hogy akarjon gyógyulni legalább annyira higy ne hagyja el magát.

Beszélgess vele, ha annyira zavarja a súlya akkor beszéld rá hogy pl vegyen egy futógépet otthonra ha elfér, vagy közösen tornázzatok YouTube videóra. A sújfeleslegen lehet javítani.

2023. ápr. 30. 13:32
 6/7 anonim ***** válasza:
64%
* súlyfeleslegen, bocsánat
2023. ápr. 30. 13:34
 7/7 anonim ***** válasza:
71%
Mondd meg neki, forduljon szakemberhez, mert lehúz téged is maga mellé a letargiába. Már most felvetted a megmentő szerepet. Pedig gyerek vagy, de te játszod a felnőtted. Szerepcsere.
2023. ápr. 30. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!