Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy fogadja el valaki, hogy...

Hogy fogadja el valaki, hogy bipolárissá tette a nevelőapja?

Figyelt kérdés
Nem születtem biporálisnak. Gyerekként sok traumát kaptam a nevelőapámtól. Nem részletezem. 28 vagyok, rég megszakadt vele a kapcsolatom, de még tegnap is 2x volt rémálmom, ahol ugyan úgy kínzott mint gyerekként. Kiderűlt, hogy bipoláris vagyok és valószínűleg ő tett azzá.

2023. ápr. 28. 19:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szinte minden pszichés betegséget gyermekkori trauma okoz. Nem vagy egyedül!

Pszichoterápián segítenek feldolgozni és elengedni a történteket. Hosszú folyamat, de megéri.

2023. ápr. 29. 12:40
 2/11 A kérdező kommentje:
De aki biporális lett, annak sose lesz vége. A biporális zavar már nem fog elmúlni.
2023. ápr. 29. 12:52
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem ő tett azzá.Aki bipoláris az már annak születik.Igen,trauma kihozhatja,de akiben nincs benne a genetikai hajlam,az soha nem lesz bipoláris.Ettől függetlenül megbocsáthatatlan az,amit tett veled.Idővel talán elfogadod,de megbocsátani nem kell.
2023. ápr. 30. 23:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem lehet elfogadni. Bele lehet törődni és megpróbálni túlélni az életet.
2023. máj. 1. 00:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Azért gondolom, hogy ez nem genetikai bipoláris zavar, mert elég súlyos traumáim voltak. Az első pszichológusom elsírta magát és azt mondta, hogy nem tud válalni és újat kaptam. A családben senki nem biporális. Se a teszóim, se a szüleim, se az ők testvérei, se az unokatesóim, se a nagyszüleim, se az ők testvérei, még a legtávolabbi rokon se.
2023. máj. 1. 01:03
 6/11 anonim ***** válasza:
Aki bipoláris annak már születéskor benne van és a trauma vagy traumák elhozhatják,de akibe nincs benne születéskor annak nem fog előjönni és igen aki bipoláris lesz annak élete végéig tart.sose mulik el. Én is az vagyok már nagyon régota.Gyogyszerekkel lehet rajta enyhiteni de sose lesz az ember olyan mint aki nem bipoláris.
2023. máj. 1. 17:19
 7/11 A kérdező kommentje:
Én negyedik napja szedek megfelelő gyógyszert a biporális zavarra. Egyenlőre úgy érzem magam mint a normális emberek. Anyi eltéréssel, hogy napi 5 gyógyszer kell hozá.
2023. máj. 1. 17:41
 8/11 anonim ***** válasza:
Egy baratnomszinten bipolaris, pedig neki nem volt traumatikus a gyerekkora. Az elejen nagyon nehez volt,fel evet zartosztalyon toltott es kesobb is tobbszor bekerult a korhazba. Aztan beallitottak a gyogyszereit es azota teljes eletet el, dolgozik, parkapcsolata is van. Szoval nem kell nekikeseredni, ettol meg nem ment tonkre az eleted.
2023. máj. 2. 17:38
 9/11 A kérdező kommentje:
A biporális zavar főleg genetikai, de ki is alakulhat. Genetikailag is csak úgy örökölhető, ha a legelső felmenő valahogy biporálissá vált. A pszichológusom szerint ami velem történt elég ahoz, hogy előidézze ezt a betegséget. Most sikerűlt beállítani a gyógyszereim. Így már jól érzem magam és úgy érzem, hogy lesz még jövőm.
2023. máj. 2. 18:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Az ilyen gyógyszerek nem azonnal hatnak. Az egy folyamat. Legalább 1 hónap, mire változtat, s 3, mire stabilizál. Közben kontroll.

2023. júl. 20. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!