Ha bipoláris vagyok, hogy állítsam le az érzéseket?
Valószínűleg biporális vagyok. Már kaptam beutalót tesztre. A múlthéten fának akartam menni a kocsival, mert nincs értelme élni. Most állandóan pörgök, tele vagyok energiával és spongyát a múltra. 2 órákat alszok. Kavarognak bennem mindenféle érzések és vagy túl elkeseredek, vagy nagyon jól érzem magam. Xanaxom van, de nincsennek bipolárisnak való gyógyszereim. 3 antidepreszánst próbáltam, de katasztrófális mellékhatásokat okozott.
Hogyan állítsam le magam? Szinte csak az érzéseim vannak. Nem eszek, nem alszok, nem pihenek.
Nem kell befekudni, sot en is utaltam amikor "befektettet a mentosok".
A mostani egeszsegugyi allapotok miatt sem ajanlanam.
A noverek bunkok, az orvosok kb. lesz*rnak ha meg nem akkor azert mert gond vagy es bezarnak a zartra, az meg vegkepp nem moka, elveszik a telefonod, es jo esetben nem kotoznek ki de ennyi, nezzed a plafont egesz nap.
Persze magan korhazba lehet menni ahol kinyaljak a honaljadat is es mindennap 3x ellenorzik a wc-k tisztasagat, meg kapsz egy kulon szobat ahol te vagy egyedul es 2 orvos is felelosseget vallal erted akikkel naponta beszelgetsz.
Persze csengetni kell a milliokat.
Szerintem mivel evtized(ek) ota benne vagyok egy masfajta mentalis betegsegben, talalkoztam skizofrentol kezdve bipol I/II meg borderline-osokkal, drogosokkal, en ugy vettem eszre kb. 3 - 5 fele gyogyszert irnak fel mindig a pszichiaterek manias/pszichotikus embereknek, akik meg nem bizonyitottan kezeles-rezisztensek.
Ezek leggyakrabban: quetiapine, aripiprazole, carbamazepine, lamotrigine, litium, clonazepam
Ebbol az elso ketto antipszichotikum a tobbire szeretnek az orvosok is ugy utalni hogy "hangulatstabilizalok", a rendes megnevezesuk antiepileptikumok viszont. A lamotrigine es litium viszont kulon figyelmet erdemel sajnos, mert nagyobb a veszelye az un. Steven Johnson's szindroma kialakulasanak, ezert lassan szoktak felepiteni a hatekony adagot.
Ezekbol termeszetesen max 2 db fajtat szoktak felirni.
Es ez utan meg neha egy antidepresszanst bedobnak ami lehet mirtazapine meg egy csomo fele. Paroxetine-tol nem egy bipolaristol hallottam, hogy manias lett tole vagy valami hasonlo SSRI/SRI tol.
De ahogy minden mentalis betegsegnel, nem lehet teljesen kigyogyulni ebbol. Ne legyel ebben a hitben mert rosszat fogsz csalodni.
Az lehet hogy nagymertekben csokkenti a tuneteidet (mondjuk kinek mi a nagy), de teljesen nem fogsz meggyogyulni sajnos. De pl. fogsz tudni aludni rendszeresen, fogsz tudni funkcionalni az ev nagy reszeben.
Meg persze a javulasnak is van ara, mellekhatasa. Elhizastol kezdve lassabb felfogas, erzelmi tompulas, meg egyebek. Hogy kinek melyik jon elo az roulette. De szerencsere az is benne van a pakliban, hogy semmi ilyesmit nem fogsz tapasztalni es csak a jot.
Menj el egy pszichiaterhez legalabb. Nem fog bedobni a labadnal fogva az osztalyra. Mondd meg neki hogy nem akarsz osztalyra menni es kezdjetek a legkisebb adaggal, hogy lasd milyen mellekhatasok lehetnek.
Amit leirtal hogy fulladtal, meg felment a pulzusod, ez panikroham. Az orvosok nem azert nem akartak annyit foglalkozni veled mert lesz*rtak, hanem mert az osztalyon van x beteg, 20 - 40 eve benne vannak a munkaban, majdnem naponta latnak ilyet.
Keves az orvos, keves a nover, nincs ido ugymond trivialis esetekre, kaptal egy nyugtatot es elaludtal valoszinuleg. Rivotrilt vagy xanaxot.
Sajnos ilyen az egeszsegugy M.o-n, es csak rosszabb lesz ameddig Fidesz marad.
Hozza kell szokni ha itthon akarsz maradni, es en erosen gyanitom 4 ev mulva azt fogod mondani hogy "de szerencses voltam 4 eve hogy igy kezeltek meg akkor engem".
frontin... xanax jobb lett volna. Frontin egy magyar generikum = masolat.
Az eredeti gyogyszer a xanax, az alprazolam hatoanyagnak.
Sokan panaszkodnak hogy hol mukodik a frontin hol nem. Nem csodalom, egy ilyen rohaomasan fejlodo, es hatalmas gazdasagu orszagban hogy is lehetnek gyogyergyartasi problemak.
En sosem kerek magyar gyogyszert pont ezert. De akinek meg a magyarok jonnek be ok.
Lamotrigin kezdesnek 2x100 mg? Szedtel valaha lamotrigint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!