Miért nem tudom megjegyezni a telefon számomat?
"Minden nap elolvasod 10x, utánna menni fog"
Lehet, de már 80000-szer megadtam másoknak. A tesóm jobban tudja, mint én.
"Diszkalkulia vagy diszlexia a neve"
Utánanéztem és a diszkalkulia tünetei eléggé stimmelnek, a diszlexia pedig nem, hiszen nagyon könnyen tanulok például nyelveket főleg másokhoz képest, valamint betűket nem tévesztek, nem olvasok félre (általában).
"Diszlexiás vagyok ... Életemben először kaptam olyan telefonszámot amit meg tudtam jegyezni"
Hm, nem is tudtam, hogy nektek is nehéz dolgotok van a számokkal.
Azt viszont nem tudom, hogy ezt az iskolában hogy nem derítették, mikor mindig is küzdöttem a matekkal, kettesekkel tudtam csak átmenni belőle.
"Ajjaj"
Most ennek mi volt a célja?
Én úgy jegyeztem meg mint egy szöveget. Tehát ha ugyanúgy tagolom mindig, mert ha másképp próbálom akkor belezavarodok.
A 0620 után egyben adom meg a következő három, majd az utána lévő kettő, és az utolsó kettő számot.
Nekem a diszkalkuliát nem mondták ki, attól kicsit enyhébb dologról van szó, de tény hogy a számokkal én is mindig elég gondban voltam. Tanárok mai napig nem vették volna észre ha egy rokonom nem szól hogy érdemes lenne utánajárni hogy miért felejtem el a tanult műveleteket másnapra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!