A paroxat beállítási időszakában normális a biporális epizód ha amúgy nem vagyok bipoláris?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 22. 12:55
21/31 A kérdező kommentje:
Bevitt a mentő 4 órakkor, 7-kor kiengedtek. A durodet olyan pánikrohamot okozott, hogy majdnem újra kellett éleszteni. A mirtazen olyan depresziót, hogy csak feküdtem az ágyon és még a lábam is öszevertem. Lehet még próbálkozni.
2023. ápr. 24. 11:05
22/31 anonim válasza:
Depresszióra kaptad a gyógyszereket? Van még sok féle, de az antipszichotikumok is talán szóba jönnek. Depresszióra kapsz gyógyszert?
23/31 A kérdező kommentje:
Kevert szorongásos depresziós zavar. Nyugtatókat kapok, de az antidepreszánsokra roszul reagálok
2023. ápr. 24. 11:23
24/31 anonim válasza:
18-as voltam.Mielőbbi jobbulást kívánok!
25/31 anonim válasza:
Bocsi, kétszer feltettem ugyanazt a kérdést a 22-ben.
Ahogy írtam, érdemes lenne esetleg antipszichotikumot (nagyon mini adagban) megpróbálni, de nyilván nem nekem kell ezt megmondani. Majd a pszichiáter segít (remélhetőleg).
26/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A pszichiáter nen kérdez. Ad egy gyógyszert. Ha nem jó, kihúzza a listáról és jön a következő.
2023. ápr. 24. 13:24
27/31 anonim válasza:
Van a bipoláris zavarnak egy olyan változata, alcsoportja, amit antidepresszáns szedés vált ki. Az attól még bipoláris. A bipoláris betegek kevésbé, atípusosan vagy nem reagálnak antidepresszánsra. Hangulatstabilizáló beállítása javasolt ilyenkor . Ezt viszonylag kevesen tudják, Rihmer professzor, aki bipoláris szakértő, viszont sokat beszélt róla. Amúgy pszichiáter vagyok én is.
28/31 A kérdező kommentje:
Nem a gyógyszer váltotta ki. Gyerekkori trauma. Tartós és kitartó munka kellett hozzá. Ennek hatására soha nem fogom elfogadni ezt a betegséget. Hangulatstabilizálót és frontint kapok. Egyenlőre csak enyit. Ha elég gyógyszert adnak, idővel beletörődhetek, hogy bolond lettem.
2023. ápr. 29. 10:45
29/31 anonim válasza:
A Paroxat az mindenféle érdekességet tud okozni. Nagyon agresszív szer, kevesen tolerálják, és 30mg fölött kb. senki. Nekem pl. adott egy akut pszichózist. Jó szer, de csak kis dózisban.
30/31 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs menyi volt felírva. Fél szemet szedtem 2 napig és teljesen kikészűltem tőle.
2023. máj. 24. 21:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!