Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miből lehet tudni, hogy hat...

Miből lehet tudni, hogy hat az antidepresszáns?

Figyelt kérdés

Lehet hülye kérdés de ezelőtt még nem szedtem ilyen gyógyszert, nem tudom, hogy működik 😅

Majdnem 1 hónapja szedem a Dulodet 60 mg nevű gyógyszert, azt vettem észre, hogy a szorongásom csökkent de a depresszió romlott, érdektelenebb lettem, rossz gondolatok stb. nem múltak el. Nem tudom pontosan mit kéne éreznem tőle ha hat...

2023. ápr. 15. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Azt kellene érezned, hogy jobb a hangulatod, pozitívabban tekintesz a világra, motiváltabb, aktívabb vagy, és igen, a rossz gondolatoknak is halványodniuk kellene. Talán még érdemes lehet várni egy-két hetet, mert ezek a szerek sokaknál tényleg lassan hatnak, de ha utána sem érzel javulást, keresd fel a pszichiáteredet, mondd el a problémádat, és fog tudni emelni az adagon vagy más gyógyszerre váltani.
2023. ápr. 15. 14:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Lelki fájdalomcsillapító a jó antidepresszáns. Pszichológushoz nem jársz?
2023. ápr. 15. 14:55
 3/4 A kérdező kommentje:

Akkor ez alapján amit írtál 1-es még biztos nem hatott 😅

Pszichológushoz nem járok csak tb-s pszichiáterhez tudtam eljutni most magánban nem tudnám fizetni 😞

2023. ápr. 15. 15:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy a mostani gyógyszer a megfelelő neked. Sőt, lehet, hogy az adagolása sem elég.

Legközelebbi kontrollon beszéld meg az orvossal. A nagy átlagnak nem az első gyógyszer szokott működni. Ír valamit a könyv az orvosoknak, protokoll szerint felírnak egy SSRI-t, de aztán a valóság más.

Nagyon sokfélék vagyunk mi emberek. Van akinek SSRI, van akinek SNRI, van akinek NDRI kell. De van akinek a régi triciklikus vagy MAO gátló antidperesszánsok hozzák meg a kívánt eredményt. Hallottam olyanról is, hogy valakinek hangulatstabilizáló vagy antipszichotikum segített.

Ki kell kísérletezni mi az ami működik nálad, és tolerálja a szervezeted. Beletelik egy időbe, de amint megvan a jackpot, onnantól sínen vagy. Akkor már tudja az orvos is, meg te is, hogy mi az ami használ, és mi az ami nem. Ez évtizedekkel később jó információ, mert sajna ezek a fránya mentális gondok vissza tudnak jönni, mivel nem gyógyítható egyik betegség se.

2023. ápr. 15. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!